marți, 5 februarie 2013

Tăblițe bilingve la școli. În orașul în care bandiții din primăria Târgu-Mureș și consiliul local au plantat în epoca cancerului portocaliu zeci de mii de alte tăblițe! Atenție, bandiții au pus anunțuri bilingve și pe blocuri!



Tăblițe bilingve la școli. În orașul în care bandiții din primăria Târgu-Mureș și consiliul local au plantat în epoca cancerului portocaliu zeci de mii de alte tăblițe! Atenție, bandiții au pus anunțuri bilingve și pe blocuri!
Șmecherașii din PDL Mureș și copiii lor cretini din presă fac valuri. Pe motiv de trădare a USL-iștilor care vor să pună tăblițe bilingva la școli. În orașul în care șmecherașii și-au tras niște Bețișoare de aur, pardon, contract cu o firmuliță care a avut 80 de lei profit anul trecut, contract de vreo 400.000 de euro, problema pramatiilor sunt… tăblițele bilingve. Să fim serioși, acolo unde s-a înfruptat ca porcul insul de la partid, pe orice firmă a deținut, poate suporta bugetul și o cheltuială cu câteva sute de tăblițe. Dar să vedeți care sunt, de fapt, șmecherașii care pun tăblițe la tot pasul, din banii publici. Pe blocurile dumneavoastră, pramatiile care lucrează cu alde Bența, Borșan și alți abonați, pe motiv de reabilitare termică, scriu: Bloc reabilitat de primărie! Primărie care are banii de la prostime. De ce să te lauzi că te-ai folosit de banii publici pe firme de partid nu are noimă, doar de imagine pentru lepădături în campaniile electorale! Așadar, șmecherașii vă cheltuiesc banii pe panouri. Șmecherașii au plantat mii de indicatoare cu Atenție se ridică mașini (parcă pe abonatul Țerbea), Atenție, vi se blochează mașini, Sunați la dispecerat, Parcare cu SMS ș.a.m.d. Verificați licitațiile și veți găsi că bandiții banului public aruncă o căruță de bani, multe sute de mii de euro și pe indicatoare rutiere! Cine e pramatie, atunci, acela de la USL sau banditul de pedelist?! Și de când, javre împuțite, bugetul local trebuie să suporte panourile pe care trebuie să le pună firma care ridică mașinile? Cum să le plătim, jigodiilor, până și indicatoarele de atenționare pentru cei care au ridicat ca hoții 1800 de mașini doar în 2011?! Ăia ce investesc, mă, doar amiciția cu gașca portocalie și frica românului de a nu veni maghiarul ca să fure….Ardealul?! Încă o consecință a votului etnic, cel iubit de sereiști și de foștii comuniști, să nu fure maghiarul ce poate fura astăzi românul!
Atenţie, se blochează…banii publici!

Târgu-Mureș, altădată „oraș al florilor”, apoi în ultimii doi ani „orașul parcărilor cu plată”, este acum „orașul indicatoarelor”. Aflate la tot pasul, stradă, km, indicatoarele, în special cele rutiere, dau impresia unui oraș în care se dorește cu orice preț etalarea a cât mai multe asemenea panouri. Ultimele apărute și prezente cu generozitate nu numai în zona centrală, ci și în zona Pieței Armatei, pe Gheorghe Doja și pe mai toate căile rutiere („ulițe” , ca să citim angajatul pe bani publici care se dă mai greu de cap când i se comunică ceva), indicatoarele pot dovedi că sunt bani suficienți în oraș, chiar și în an de „criză” în care bugetarul e taxat, dar afacerile unora înfloresc. Mulțumim celor care ne-au sugerat să vedem câte indicatoare (in)utile sunt în oraș, de genul „Telefon dispecerat ridicări auto” – panou alb, „Atenție, se blochează !” – panou galben, la câte 20 de metri unele de altele și la 2-3 panouri cu parcare cu plată distanță. Știm, o parcare cu plată se poate dovedi afacere pentru cel puțin 3 firme – cea care pune „pișcotul”, cea care administrează parcarea și cea care pune indicatoarele în cauză (la care se adaugă și „ Sens unic ”, pus cam din 50 în 50 m), dar să fim serioși: de câte mașini blocate sau ridicate  ați auzit în ultimele 3 luni? Important e să existe indicatorul preveniv, ca în povestea drobului de sare ! Pentru cei care ne-au sunat în privința multiplicării numărului de indicatoare în oraș, le reamintim ceea ce am publicat la vremea respectivă:  Anunțul de atribuire numărul 80.801, din 30 martie, privind „Lucrări pentru siguranţa circulaţiei”, de pe licitatiapublica.ro are autoritate contractantă Primăria Târgu-Mureş. Această instituție a găsit de cuviință să  facă un contract pentru „lucrări de marcaj rutier, lucrări de instalare de sisteme de iluminare şi semnalizare, instalare de echipamente de semnalizare, instalare echipamente de monitorizare a traficului rutier, servicii de elaborare studii etc.”. Pentru aceasta, edilii atât de darnici în 2010 cu banul public vor cheltui 3.361.345 RON (adică 33,61 miliarde de lei vechi, spre 800.000 de euro !). Mega-suma a fost obținută pe o singură ofertă, cea comună, a asocierii SC TRAFIC SERV SRL, SC KISS UNICUM SRL şi SC Consult Construct  SRL), firme car,e probabil, au și trecut la pusul unor indicatoare care puteau fi însă evitate (și sumele rămâneau la bugetul nostru) dacă „geniile” care au făcut panourile cu parcare cu plată completau direct pe indicatoarele respective informațiile atât de „importante” şi care „necesitau” sutele de mii de euro.

Citeste mai mult: Atenţie, se blochează…banii publici!

Primăria Târgu-Mureș  mai trage niște tăblițe și pe blocuri reabilitate termic

Toată lumea știe în Târgu-Mureș afacerile de sute de mii de euro cu indicatoare rutiere și cu tot felul de tăblițe prin grija Primăriei Târgu-Mureș, de obicei pe abonata Kiss Unicum. Băieții deștepți care muncesc în ani electorali și în ani preelectorali au umplut orașul cu indicatoare dintre toate felurile, cele mai strigătoare la cer fiind celebrele Atenție se blochează, Atenție se ridică, Sens unic și așa mai departe, care vizează atenționarea la activități de parcare și ridicare pe firmele unora ca Țerbea, H. Moldovan.  Ca și cum băieților deștepți nu le ajungeau miile sau zecile de mii de indicatoare puse pe străzi și nu numai, până și pe semafoare (Spre WC!), s-a pus baza afacerii tăbliță pe bloc. Blocurile comuniste, reabilitate de unii cu firme abonate, au acum inscripția Bloc reabilitat termic de Primăria Târgu-Mureș. Desigur, inscripția e și în limba maghiară și o pun băieții deștepți în an electoral. Totuși, nu ne-am dumirit cum e aia bloc reabilitat de primărie! Adică primăria are banii lui măsa sau tac-su cuiva care este parașutat în primărie sau aici sunt banii din taxe și impozite, adică tot ai târgumureșenilor?  De ce nu avem, atunci, Aici sunt banii dumneavoastră și de ce, judecând după același model, nu pun șmecherașii de la primărie indicatoarele cuvenite cu banii cetățeanului la termopanele de la școli ale lui Poruțiu, pe microbuzele Siletinei, la Cetatea reabilitată de Bența și alți abonați, la Weekendul cu firme apropiate de partid, la stadionul lui Maior, la prefectura cu insul din partid care face sondaje, la discoteca lui Borșan și așa mai departe?

Citeste mai mult: Primăria Târgu-Mureș mai trage niște tăblițe și pe blocuri reabilitate termic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.