vineri, 30 august 2013

UDMR anunță că îl dă la CNCD pe deja amendatul cu 4000 de lei pe mesaje anti-țigănești Dorin Florea. Atenție, bandiții din primărie au și acum mesaje contra rromilor în comunicatele de la porcii din poliția locală lipitoare de autocolante pentru banditul PDL Mureș!



UDMR anunță că îl dă la CNCD pe deja amendatul cu 4000 de lei pe mesaje anti-țigănești Dorin Florea. Atenție, bandiții din primărie au și acum mesaje contra rromilor în comunicatele de la porcii din poliția locală lipitoare de autocolante pentru banditul PDL Mureș!
City news citire. De văzut dacă UDMR nu are mai mult succes, pentru că eu, când am trimis dovezile cu discriminarea la adresa rromilor, bandiții s-au folosit de un articol cum că numai un rrom poate sesiza discriminarea la adresa rromilor! Să vedem dacă discriminarea la adresa maghiarilor, sesizată de maghiari, se va bucura de succes la modul sesizare motivată, dacă un român nu poate avea dreptate când pungașii de români ai lepădăturii PDL Mureș atacă etnic o minoritate (țiganii cu cuib stârpit de poliția locală!).

UDMR Mureş va depune o sesizare la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva Executivului Primăriei Târgu Mureş. Reprezentanţii organizaţiei judeţene susţin că municipalitatea a obstrucţionat organizarea "Vâltorii Mureşene", un eveniment prin care se doreşte promovarea culturii maghiare în rândul etnicilor români din judeţul Mureş. Preşedintele UDMR Mureş, Brassai Zsombor a apreciat că municipalitatea a împiedicat organizarea evenimentului în centrul municipiului Târgu Mureş.

"Cred că domnul primar a depăşit o limită pe care nu o putem tolera. Eu contest faptul că după ce am anunţat din timp că organizăm festivalul Vâltoarea mureseana, domnul primar nu ne+a dat voie să organizăm acest festival în centrul oraşului. În ultimele săptămâni, domnul primar a generat cîteva conflicte nedorite,  interetnice de fapt, ceea ce eu cred că nu poate să rămână fără tragere la raspundere. Cred că trebuie sesizate organele competente care să clarifice cu domnul primar", a declarat Brassai Zsombor.

Reprezentanţii Executivului nu au putut fi contactaţi, însă în urmă cu o săptămână, primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea reacţiona la o scrisoare care îi era deschisă adresată din partea UDMR Mureş.

"Primăria Tîrgu Mureş nu s-a opus şi nu se opune manifestării organizate de dvs. V-am sfătuit doar că aceasta poate fi gândită ca o sărbătoare comună, un eveniment serios, care să pună în valoare, într-un mod elegant şi complex, cultura târgumureşeană.
Ceea ce dumneavoastră omiteţi să spuneţi populaţiei este că doriţi, de fapt, o manifestare cu scop  comercial, menită însă a crea zarvă, vrajbă şi zâzanie în acest oraş. Este regretabil domnule Brassai, că vă pretaţi unei diversiuni nedemne pentru un lider politic, iar „vremurile noi” la care faceţi referire înseamnă o Europă a valorilor comune, care ne unesc şi pe care suntem datori să le promovăm împreună”, a arătat primarul Florea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.