miercuri, 24 august 2016

Primăria mituită Târgu-Mureș se laudă cu lucrările pe Coralul care ar fi dat mită lui Maior și lui Kagan, dosar Uioreanu




Primăria mituită Târgu-Mureș se laudă cu lucrările pe Coralul care ar fi dat mită lui Maior și lui Kagan, dosar Uioreanu
 
Percheziție la Kagan, articol în EVZ cum că Maior e etalon de luat mită de la Coral. Pentru DNA Târgu-Mureș, și aici un indiciu: banii pentru Coral vin prin două ședințe conduse de…Maior și posibilă escrocherie financiară pentru că banii destinați Coralul sunt puși de porcii etnici din Primăria Târgu-Mureș la capitolul taxă de…habitat! DNA Târgu-Mureș, au trecut vreo 18 luni de la momentul în care EVZ a anunțat că mita Coral e la Maior, ceva trimiteri în judecată pentru scursurile din primărie, mai ales când borfașii au fost prinși cu furt și de ANI și sunt dosare ale zdrențelor și la mizeria Salubriserv pentru întreținut porcul pușcăriaș Țerbea?!
P.S. Bandiții lui Florea sunt și proști, Coral fiind sponsorul PDL banii pentru porcii români din primărie puteau ajunge direct la scursurile inepte, fără intermediari maghiari! Și jegurile care dau mită la prostovanii din Târgu-Mureș și nu numai vin și ca hoții, fără să anunțe, iar când binevoiesc să anunțe, mituitorii proștilor din primăriile conduse de porcii PDL lipesc afișe necompletate!


Claudiu Maior, șef de ședințe cu dedicația Coral Impex! Taxa de habitat pentru firma care e dată de EVZ ca fiind cea care îi dădea mită lui Maior, prin Kagan Ildiko!
În 2007, dar și în 2013, se inventează o afacere prin dedicație, pentru Coral Impex! Taxa de habitat e la alții taxă de ridicat gunoaie, nu la păcălicii PDL Mureș și la scursurile aduse ilegal în primărie, în consilii locale, pentru consiliere personală pentru lepădătura etnică și ca PFA de partid a banditului. La Târgu-Mureș taxa de habitat e taxă pentru Coral Impex! Maior, mereu la butoane în anii respectivi, iar EVZ a scris chiar că DNA a găsit că mita circula la Târgu-Mureș după modelul Zalău, cu același Maior luând mita prin Kagan Ildiko!  Coral Impex a donat pentru campania PDL și a sponsorizat Zilele târgumureșene și concertul Iglesias la care bandiții PDL Mureș l-au trimis pentru reclamă electorală chiar pe păcăliciul ilegal Maior. Crede DNA Mureș, fără Curcă, că e ceva putred în a se dedica ceva și a se se primi sponsorizare de la firme care ar trebui să fie capitaliste și să nu ofere nimic celor care le-au omenit? DNA, verifică telefoanele lui Maior și în 2007!



DNA Târgu-Mureș, cum e cu mită luată de Maior și Kagan? Se prescrie sau ce?
Evenimentul zilei publica un articol în care cei de la DNA concluzionau că un bou a luat mită după modelul Claudiu Maior! Șnapanul pe PFA  inventat special la porcul lui de partid era, deci, unitate de măsură pentru mita Coral. Și cum la Târgu-Mureș ședințele cu dedicații pentru hoții Coral erau conduse doar de Maior mita luată de acesta pare perfect normală. DNA Târgu-Mureș s-a lăudat doar cu percheziție la intermediara mitei pentru Maior, la Kagan Ildiko, eminența cenușie implicată și în afaceri cu porcul de Țerbea! Cum rămâne cu Maior, cel care ar fi încasat mita de la Coralul sponsor și al PDL și care întorcea banii la borfașii lui Florea prin sponsorizări Iglesias sau Zile târgumureșene?!

EXCLUSIV EVZ. Schijele corupției din Dosarul Uioreanu îi lovesc pe edilii din Zalău și Târgu Mureș

Autor: Mihai Şoica | vineri, 29 august 2014 | 8 Comentarii | 3560 Vizualizari
  Radu Căpâlnașiu, primarul Zalăului, este acuzat de DNA că a primit șpagă după modelul Uioreanu
În ambele cazuri, pentru a se da mită, s-ar fi folosit „modelul Cluj-Uioreanu”, prin angajați interpuși.

Dosarul care îl priveşte Horea Uioreanu, preşedintele arestat al Consiliului Judeţean Cluj, a fost o sursă excelentă pentru procurorii DNA de a descoperi şi alte fapte de corupţie, în care ar fi implicaţi primarul din Zalău, Radu Căpâlnaşiu şi viceprimarul din Târgu Mureş, Claudiu Sergiu Maior.
Cei doi edili au fost filați de SRI, iar telefoanele lor au fost puse sub ascultare după ce procurorii DNA Cluj au descoperit că un om de afaceri care îi dădea șpagă lui Uioreanu proceda asemănător și în cele două cazuri.
În cursul lunii martie 2014, procurorii DNA au aflat de la principalul martor al acuzării din Dosarul Uioreanu, Răzvan Pop, că patronul firmei Coral Impex SRL din Ploieşti, Alexandru Badea, i-a dat preşedintelui CJ Cluj, o şpagă de 70.600 lei, pentru a aproba efectuarea unei plăţi în valoare de 130.000 de lei pentru serviciile de deratizare făcute de societate la şcolile din judeţul Cluj.
..

Pornind de la această informație, procurorii DNA au solicitat Curții de Apel Cluj aprobare pentru filarea și interceptarea convorbirilor telefonice purtate de Alexandru Badea cu diverse persoane.
Se lucra prin interpuși
Aşa s-a descoperit faptul, susţine DNA, că patronul de la Coral Impex SRL i-ar fi avut pe statul de plată al şpăgilor şi pe primarul din Zalău, Radu Căpâlnaşiu şi pe viceprimarul din Târgu Mureş, Sergiu Maior. „Astfel, s-a stabilit că, în mod regulat, omul de afaceri remite sume de bani decizionalilor de la nivelul primăriilor din Zalău și Târgu Mureș, sumele de bani fiind consecutive plăților aferente contractelor încheiate între Coral Impex și instituțiile publice”.
La fel ca şi în cazul lui Uioreanu, care lua mită prin intermediul şefului său de cabinet, Răzvan Pop, DNA a descoperit că primarul din Zalău se folosea de serviciile lui Vasile Jugrestan, directorul Corpului de Control din Primăria Zalău, în timp ce viceprimarul Maior lucra prin intermediul lui Ildiko Kagan, şefa Serviciului de Control Activităţi Edilitare din cadrul Primăriei Târgu Mureş.

„Punctual, s-a stabilit că, pentru plăţi efectuate de Primăria Zalău la finele lunii martie 2014, omul de afaceri Badea Alexandru a întrat în legătură cu un angajat al instituţiei publice (Jugrestan Vasile - n.r.), căruia i-a promis că va face o vizită la Zalău, la data de 10 aprilie 2014, când va aduce ce a promis, şi a cerut să-i fie aranjată o întâlnire şi cu primarul Căpâlnaşiu Victor”.
Primarul din Zalău susţine că instituţia pe care o conduce are un contract cu firma Coral în valoare de 800.000 de lei. „Nu mai țin minte dacă anul acesta m-am întâlnit cu Alexandru Badea și nici nu îmi pot explica de ce angajatul nostru Jugrestan apare în înterceptări. Noi am avut mai multe diferenduri cu cei de la Coral şi le-am reţinut bani pentru lucrări efectuate pe suprafeţe mai mari decât cele reale”, a spus primarul Căpâlnaşiu.
Vicele se jură că nu a primit șpagă
Primăria Târgu Mureş are un contract cu societatea Coral Impex în valoare de 1.8 milioane lei. Exact ca la Zalău, patronul de la Coral Impex a discutat în data de 25 martie 2014 cu Kagan Ildiko, șefa Serviciului de Control, la scurt timp după plata unei tranşe din contractul de 1.8 milioane de lei.
„Așa cum rezultă din contactele avute în zilele de 25 și 26 martie 2014, între Badea Alexandru și funcționarii din instituția publică, sumele de bani remise sunt destinate numitului Maior Claudiu, viceprimar, persoană care ține și ea, în mod frecvent, legătura cu Badea Alexandru”, se arată într-un document al DNA, aflat la dosarul de corupţie care îl priveşte pe Horea Uioreanu.
„Prostii. Nu am primit bani”
Viceprimarul din Târgu Mureş a catalogat drept „prostii” faptul că ar fi primit mită de la patronul de la Coral. „Sunt prostii aceste informaţii, eu nu am primit bani de la el niciodată. Pe Alexandru Badea îl cunosc, dacă lucrează cu Primăria. Firma lui probabil lucrează cu noi de vreo 4-5 ani”, a comentat viceprimarul Maior.


Continuă activitățile de dezinsecție la Tîrgu Mureș!
Marţi, 23 August 2016 13:21 | Imprimare | Email



Marime text:



Lucrările de dezinsecţie pe domeniul public din Tîrgu Mureş se desfăşoară în perioada cuprinsă între 24 august şi 31 august 2016, în funcţie de condiţiile meteo. Substanţele active folosite sunt Deltamethrin, D-Fenotrin şi Triflumorone. Acestea sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi nu prezintă pericol pentru populaţie, în modul în care se desfăşoară dezinsecţia. " În tot acest timp se fac programările pentru deratizare la unităţile de învăţământ. Până încep copiii şcoala, lucrările vor fi terminate," a declarat Florian Moldovan, director ADP.

Dezinsecţia este făcută de societatea abilitată să presteze servicii de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie pe domeniul public, la asociaţii de proprietari, la agenţii economici şi gospodăriile individuale din Tîrgu Mureş. Lucrările au loc în baza unui contract de concesiune încheiat între municipiul Tîrgu Mureş şi societate.

Biroul de presă al primăriei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.