luni, 10 octombrie 2016

Consilier local cheamă în judecată primăria penalului nenorocit Florea!



Consilier local cheamă în judecată primăria penalului nenorocit Florea!

Pentru că mai  sunt oameni în rândul consilierilor locali târgumureșeni, majoritatea proști sau șantajați de banditul etnic numărul 1 al PNL și al primăriei! Felicitări, Mark Christian Hermann!
În urma încălcării cu rea credinţă şi în mod continuu al dreptului de a accesa INFORMAŢIILE ŞI DOCUMENTELE DE INTERES PUBLIC de care am nevoie în exercitarea mandatului meu de consilier local, precum şi pe fondul nesoluţionării în termenul legal de 15 zile a primei reclamaţii administrative (din cele 3 înregistrate până acum pe fondul lipsei de comunicare a informaţiilor solicitate), azi am depus Cererea de chemare în judecată la Tribunalul Mureş - Secţia de Contencios Administrativ faţă de pârâta Municipiului Tîrgu Mureş, reprezentată prin primar dr. Florea Dorin.
Pe lângă prevederile imperative a Legii 544/2001 privind Liberul Acces la Informaţiile de Interes Public - care reglementează DREPTUL FIECĂRUI CETĂŢEAN de a accesa aceste informaţii de interes public - este inadmisibil, ca în ciuda prevederilor Legii 215/2001 a Administraţiei Publice Locale şi a Legii 393/2004 privind Statutul Aleşilor Locali să i se refuze unui consilier local comunicarea informaţiilor şi documentelor de interes public de care are nevoie în exercitarea mandatului de consilier local ALES DE COMUNITATE, respectiv să i se îngrădească dreptul de a accesa aceste informaţii.
Totodată este de neconceput, cum unii funcţionari publici - care sunt plătiţi din taxele şi impozitele voastre, a tuturor - îţi pun piedici prin încălcarea legii, doar pentru simplul fapt că s-au pus în slujba unor şi astfel urmează ordinele "liderilor" - unii declaraţi incompatibili, cu interdicţia de a mai ocupa orice fucţie publică sau demnitate aleasă! - personaje care dealtfel chiar în aceste momente stau pe banca inculpaţilor în sala de judecată a Tribunalului Harghita, fiind judecaţi pentru fapte de corupţie (cu respectarea principiului prezumţiei de nevinovăţie a inculpaţilor bineînţeles).
Sper să reuşim ca aceste fapte ilicite să nu mai rămână fără consecinţe nici la Tîrgu Mureş.
Astfel îi îndemn pe toţi cetăţenii tîrgumureşeni să facă uz de dreptul lor de petiţionare în ceea ce priveşte informaţiile de interes public.
E DREPTUL TĂU, FOLOSEŞTE-TE DE EL!
Foto: zidezi.

Update: bandiții lui Florea încearcă să acopere rahatul. Ce scrie Mark: Doar că: cererea de chemare în judecată a fost înregistrată azi dimineață la ora 8:04. Am postat în jurul orei 11. Iar răspunsul a sosit pe mail la ora... 13:48. Când toți știau deja că au fost acționați în instanță. Partea cea mai ciudată este că răspunsul este redactat cu data de... 4 octombrie, cu o zi înainte de decăderea din termenul de 15 zile în care ei erau obligați să soluționeze petiția. Ce trebuia să se întâmple ca să îmi comunice un răspuns "emis deja", cu 6 zile întârziere...decideți voi. Oricum, răspunsul lor a rămas fără obiect, doar instanța fiind competentă în solutionarea cazului. Așa că...aștept decizia instanței.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.