marți, 11 octombrie 2016

Povești cu grofi și pașcani. Plus… gheri




Povești cu grofi și pașcani. Plus… gheri
Sigur, Florea nu l-a pus pe făraș pentru că era în gașca lupilor tineri și cretini, cu retardatul, securistul și specimenele din sănătate. UDMR e de vină! Convenabil pentru vânătorul de grofi și contracte PDL/PNL și de primărie pentru Ghere. Nici un cuvânt despre rubedeniile.... etnice aduse în primărie?!

Jocurile murdare din PNL. Cel mai activ parlamentar de Mureș, scos pe tușă. Motivul:a demascat restiturile ilegale de păduri
by Ancheteonline  Octombrie 9, 2016 0 comments

Unul dintre cei mai activi  senatori care funcționează  într-o zonă dificilă  din punct de vedere parlamentar, este scos pe linie moartă de PNL. Marius Pașcan, senator de Mureș este ”executat” politic de propriul partid, drept ”răsplată” pentru că a militat, în Parlament,  timp de 4 ani pentru apărarea  drepturilor proprietarilor  de păduri și ale școlii românești din  acest județ,  dar  și împotriva retrocedărilor ilegale, el denunțând deciziile de restituire a terenurilor forestiere  către familiilee unor foști criminali de război.  Vezi dosarul DNA  ”Banffy”( aici) și cazul liceului Unirea (aici)

Potrivit surselor noastre, o înțelegere meschină pusă la cale, se pare, de liderii PNL Mureș și cei ai UDMR, l-au izolat pe Pașcan, refuzând să-i ofere un loc  eligibil pe listele  liberalilor pentru parlamentare.  Asta, deși, s-a dovedit că este cel mai prolific ales pe județul Mureș.  Într-un top emis de organizațiile neguvernamentale, în luna august,  senatorul Marius Pașcan apare pe primul loc în privința activității parlamentare, în fața celorlalți aleși de la PNL, PSD și UDMR.

Pentru a întocmi acest top a fost utilizat indicele activității parlamentare (IAP), care reprezintă un instrument de măsură a gradului de implicare și activitate politică a parlamentarilor în activitățile curente ale forului legislativ  și anume inițiative legislative, luări de cuvânt, declarații politice, interpelări și întrebări parlamentare, dar și moțiuni de cenzură semnate.

Clasamentul pe județul Mureș se prezintă astfel: Marius Pașcan (PNL), Alexandru Frătean (PSD), Florin Buicu (PSD), Cristian Chirteș (PNL), Attila Kelemen (UDMR), Florin Urcan (PNL), Karoly Kerekes (UDMR), Akos Mora (PNL), Marko Bela (UDMR), Vasile Gliga (PSD), George Sefer (UNPR), Laszlo Borbely (UDMR). Acum, pe listele de candidaturi, la Senat, primul apare deputatul Cristian Chirteș ( de pe locul 4 în topul aleșilor mureșeni), iar la Camera Deputaților, Doru Oprișcan ( fost deputat PDL în periada 2004-2008), iar pe locul 2, actualul deputat Florin Urcan (pe locul 6 în topul celor mai harnici aleși ).

În mod ironic, primul loc pe lista pentru Senat este rezervat deputatului  Cristian Chirteș, fost șef al Direcției Silvice Mureș, în perioada căruia s-au făcut retrocedările dubioase a zeci de mii de ha de pădure către grofii unguri. El a fost audiat, cu mandat, anul acesta, în martie,  într-un dosar DNA de corupție privind restituirea a peste 400 de ha către familia Banffy. Deci, senatorul Marius Pașcan, cel care a făcut denunțul penal în acest dosar, a fost înlăturat de pe listele PNL de cel care a fost, am putea spune,  complicele înculpaților, în acest caz. Adică, omul UDMR-ului, preferat de liberali, în dauna adversarului politicii promovate de liderii maghiari.

De asemenea, pe locul 1 la Camera Deputaților, se află  un fost parlamentar PDL din perioada 2004-2008, Doru Oprișcan. Acesta a fost impus pe listă, pe filiera Dorin Florea, primarul din Târgu –Mureș, dar și din afara județului, prin intermediul  primarului de la Alba Iulia, Mircia Hava, care a fost coleg de facultate cu Oprișcan.  Acesta a fost implicat, în anul 2001, în scandalul privatizării combinatului de la Azomureș, unde a ocupat funcția de director. El a fost apropiat mai întâi de PSD, pe vremea guvernării Adrian Năstase.

Sforile pentru candidaturile  eligibile pe lista pnl sunt trase de președintele organizației, Ciprian  Dobre, fost prefect și  fost președinte al consiliului județean Mureș, a cărui mentor în viața profesională și cea politică a fost  Gyorgy Frunda(UDMR). De înțeles este faptul că  în perioada când el a fost prefect de Mureș  (2005-2008), s-au făcut toate restituirile controversate de păduri către grofii unguri, în înțelegere  cu liderii UDMR, ceea ce a dus, din 2009 încoace la zeci de dosare în instanță și multe dosare penale. Doar după ce Marius Pașcan a devenit prefect de Mureș (2009-20012), s-a dus o luptă acerbă pentru recuperarea pădurilor statului în județul Mureș.  Din 2009 încoace , prin decizii judecătorești definitive și irevocabile  s-au recuperat peste 40 000 de hectare de pădure, care ajunseseră pe mâinile familiilor Banffy, Kemendy, Bethlen. Bătălia pentru listele PNL la parlamentare, s-a dus, astfel, între cel care a făcut jocurile UDMR, implicându-se în retrocedările ilegale de păduri către grofii unguri și cel care a demascat afacerile imobiliare ale politicienilor maghiari, în complicitate cu foști reprezentanți au autorităților locale ( prefect, șef de direcție silvică). Rezultatul: senatorul Marius Pașcan și-a dat demisia din PNL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.