sâmbătă, 9 iunie 2012

Bretfelean zicea că nu are dosar penal. Noroc că primește unul pentru manipularea electorală pentru gașca lui Florea! De urmărit, acum, firma cu autocolante -Media Factory - pentru a se dovedi dacă derbedeii PDL și cei controlați de ei au pus la cale atacul…vandalilor cu mult înainte


Bretfelean zicea că nu are dosar penal. Noroc că  primește unul pentru manipularea electorală pentru gașca lui Florea! De urmărit, acum, firma cu autocolante -Media Factory - pentru a se dovedi dacă derbedeii PDL și cei controlați de ei au pus la cale atacul…vandalilor cu mult înainte
Aproape că îl credeau unii că e de treabă. Aproape, deși unii aveau idee despre cum ajung băieții cu ochi albaștri în lumea reală, fie și de partid. El se jură că nu fură, dar noroc că poliția, aia adevărată, nu papagalii lui Florea cu pistoale Glock, nu doarme și l-a rezolvat!
http://www.zi-de-zi.ro/politica-administratie/bretfelean-sustine-ca-nu-are-nici-un-dosar-penal

Noul prefect de Mureş, Valentin Bretfelean, învestit în funcţie în urmă cu două zile, a declarat presei, luni, că nu a avut şi nu are niciun dosar penal aşa cum a susţinut secretarul executiv al PSD Mureş, Cornel Brişcaru, care a solicitat Guvernului suspendarea din funcţie a acestuia.

‘Îl rog ( pe Cornel Brişcaru -n.r.) doar să încerce să citească literatura juridică, pentru că din cauza aceasta a pierdut toate funcţiile de jurist, pentru că nu este la zi cu legislaţia în vigoare. Motiv pentru care declar că nu am absolut niciun dosar penal şi nu am avut niciodată (…) E grea această situaţie de a fi şomer şi a nu avea niciun loc de muncă. Această situaţie coroborată cu faptul că nu are nicio şansă de a ajunge primar al municipiului Târgu Mureş, înţelegând că acest individ candidează la această funcţie, îşi doreşte probabil funcţia de prefect. Atunci când cineva va considera că este mai bun decât mine pentru această funcţie o să îi eliberez scaunul’, a arătat Valentin Bretfelean.

În privinţa suspiciunilor exprimate de Cornel Brişcaru referitoare la corectitudinea noului prefect în asigurarea controlului legalităţii alegerilor locale, Brtefelean a afirmat că ‘şi eu mă îndoiesc de corectitudinea celor spuse de el’.

Secretarul executiv al PSD Mureş, Cornel Brişcaru, care este şi candidatul USL la Primăria Târgu Mureş, a solicitat Guvernului, luni, într-o conferinţă de presă, să îl suspende pe prefectul interimar, Valentin Bretfelean, învestit în urmă cu două zile, pe motiv că numirea acestuia ar fi ‘o ruşine pentru judeţul Mureş’.

‘Primul-ministru, în mod normal în acest moment ar trebui să fie mai bine şi mai corect informat cu privire la persoanele, personajele care ocupă astfel de funcţii publice. Şi dacă nu a ştiut, dacă nu a fost informat, dacă nu a fost corect informat cu privire la viaţa şi activitatea administrativă a acestui personaj, facem noi acest exerciţiu şi-i cerem primului-ministru ca acest personaj să fie eliberat din funcţie imediat’, a declarat Cornel Brişcaru.

Acesta a subliniat că noul prefect va veghea la respectarea legalităţii proceselor electorale şi că, având în vedere incidentul care i se impută, ‘nu există niciun fel de garanţie, morală sau legală, instituţională că un astfel de personaj va asigura legalitatea proceselor electorale în municipiul Târgu Mureş şi în judeţul Mureş’. AGERPRES
Recitiți partea asta și gândiți-vă de ar fi putut face un om ca acesta într-un oraș care nu mai suportă golăneală PDL în numele românismului și pe firmele rataților proprii.
Sursa:adevărul.ro
 Valentin Bretfelean, șeful Poliției Locale Târgu-Mureș, este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, cercetările fiind efectuate de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureș.
Mai mulți polițiști locali au lipit aseară, aproape de ora 23.00, autocolante cu mesaje care puteau crea panică în rândul cetățenilor, la intrările în mai multe blocuri din cartierul mureșean “Tudor Vladimirescu”. Autocolantele conțineau mesajul Primăriei Târgu-Mureș, conform căruia:
”Primăria Municipiului Târgu-Mureş deţine informaţii certe potrivit cărora reprezentanţi ai unor formaţiuni politice, în cârdăşie cu grupuri de interlopi, vor vandaliza, în nopţile premergătoare alegerilor din 10 iunie, imobilele şi autoturismele din oraş, prin lipirea de afişe denigratoare, atentând la ordinea şi liniştea publică precum şi la siguranţa şi integritatea bunurilor cetăţenilor municipiului.
Pentru preîntâmpinarea unor astfel de acţiuni menite a crea derută, confuzie şi nelinişte în rândul locuitorilor precum şi pentru protejarea bunurilor acestora, Primăria solicită sprijinul autorităţilor competente, în sensul depistării acestor acţiuni, identificării şi sancţionării făptuitorilor conform legislaţiei în vigoare.
Primarul municipiului Târgu-Mureş, dr. Dorin Florea, se adresează, în egală măsură, cetăţenilor oraşului, rugându-i să sesizeze orice act de vandalism, apelând – prin Dispeceratul Integrat de Urgenţă – tel. 112 (apel gratuit) instituţiile statului abilitate a lua măsuri pentru protejarea bunurilor cetăţenilor, respectiv să se adreseze echipajelor de ordine publică aflate în misiune de patrulare în cartiere.
Primarul municipiului are încredere în puterea de discernământ a târgumureşenilor, fără deosebire de naţionalitate, precum şi în corecta apreciere a eforturilor primăriei pentru asigurarea integrităţii bunurilor cetăţenilor şi ale oraşului”.
Poliția a fost sesizată de mai mulți locatari ai blocurilor din cartierul Tudor, care au observat polițiști locali ce lipeau autocolante cu mesajul Primăriei la intrările în blocuri.
“O echipă de cercetare din cadrul I.P.J. Mureş, deplasată la faţa locului, a constatat existenţa unor afişe autocolante care aveau antetul Primăriei municipiului Târgu-Mureş şi purtau semnătura edilului”, au declarat reprezentanții Prefecturii Mureș, care au precizat că a fost înregistrat un dosar penal, cercetările desfăşurându-se sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice de către directorul Direcţiei de Poliţie Locală Târgu-Mureş, Valentin Bretfelean.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.