joi, 7 iunie 2012

Cămin pentru vârstnici prin abonații la Primăria lui Florea: Conimur și Energoplus


Cămin pentru vârstnici prin abonații la Primăria lui Florea: Conimur și Energoplus
Cum era de așteptat, băieților deștepți din primărie le e jenă să anunțe cui dau afacerile,mai ales cînd sunt firme abonate sau pe firme ale unor inși din PDL. Reparăm uitarea inșilor și vă spunem ce nu vă spune siteul pe bani publici ai primăriei: afacere pe Conimur și Energoplus. La o primă trecere în revistă, Conimur a luat 1,077 milioane lei și pentru izolare primărie Luduș (PDL, desigur), a primit 127.000 de lei pentru reabilitare și modernizare cantină la Grupul Școlar Brâncuși, Energoplusul cu Borșan printre șefi apare ca beneficiar de 70.000 de lei pentru reparat primărie, ia, împreună cu multiubita Conimur, alți 277.000 de lei reparații la bazine, umflă cu marea dragoste Conimur alți 4,7 milioane lei prin grija primăriei lui Florea pentru Lucrari de reparatii curente la cladirea existenta si terenuri de fotbal si tenis in incinta Complexului de Sport si Agrement Muresul. Eternele afaceri pe abonații primăriei lui Florea, ca să știți ce ați votat și pe ce firme.

Primarul municipiului, dr. Dorin Florea, a participat joi, 7 iunie, la inaugurarea Căminului pentru vârstnici situat pe strada Evreilor Martiri, reabilitat şi modernizat în baza proiectului „Modernizarea căminului pentru vârstnici Tîrgu Mureş”, finanţat din fondurile UE prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, proiect în valoare totală de 3.647.057,29 lei.

Lucrările au constat în reabilitarea clădirilor vechi de 100 de ani ale căminului, prin modernizarea unei suprafeţe de 1.248,6 m², mansardarea a 180 m² şi construirea unui corp nou, cu o suprafaţă de 165 m², precum şi refacerea instalaţiilor sanitare, electrice, termice şi a izolaţiei, regândirea compartimentării bucătăriei, pentru respectarea fluxurilor şi depozitării alimentelor şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai pentru beneficiarii acestuia.

Suprafaţa funcţională - prin mansardarea corpului B şi prin construirea corpului C – s-a mărit de la 1.248,6 m² la 1.593,6 m². Prin dotarea camerelor, a bucătăriei şi a spălătoriei, prin îmbunătăţirea izolaţiei termice a întregii clădiri, a crescut considerabil gradul de confort şi de igienă pentru beneficiarii căminului, inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi, prin amenajarea unor grupuri sanitare dotate corespunzător pentru acestea. Pe holuri sunt instalate corpuri de iluminat de siguranţă, prevăzute cu acumulator, cu autonomie de minim o oră, ceea ce duce la creşterea siguranţei în cazul unei pene de curent. Au fost găsite soluţii pentru scăderea consumului energetic, prin utilizarea panourilor solare pentru încălzirea apei menajere, a centralei termice cu boiler bivalent, prin asigurarea iluminatului cu lămpi fluorescente economice, dar şi prin achiziţionarea unor echipamente cu consum energetic redus.

La nivelul corpului C este amenajată o bibliotecă, facilitându-se astfel accesul la informaţie şi cultură, iar atelierul de arte plastice din acelaşi corp de clădire încurajează socializarea şi dezvoltarea simţului creativ al beneficiarilor.

Asigurarea unei zone pentru primirea noilor locatari echipată cu spaţii pentru control medical şi igienizare personală precum şi a unui spaţiu adecvat pentru primirea vizitatorilor şi pentru activităţile zilnice ale pensionarilor (salon de zi), a unui cabinet medical şi a unei săli pentru tratamente, împreună cu circuitele sigure pentru eliminarea deşeurilor considerate periculoase întregesc imaginea unui edificiu modern, funcţional, realizat la nivelul standardelor europene de confort, igienă şi siguranţă în exploatare.

Adresându-se celor prezenţi, primarul Dorin Florea a reafirmat preocuparea sa constantă pentru continuarea programelor sociale şi atragerea, în continuare a fondurilor nerambursabile alocate de UE.
Titlu proiect: “Modernizarea Căminului pentru Vârstnici”



Beneficiar: Municipiului Tîrgu-Mureş







Programul Operaţional Regional 2007-2013



Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului



Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru



Valoarea totală a proiectului: 3.647.057,29 lei



Valoarea finanţării nerambursile: 2.764.622,86 lei







Proiectul “MODERNIZAREA CĂMINULUI PENTRU VÂRSTNICI”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 este implementat de către Municipiul Tîrgu-Mureş si are o valoare totală de 3.647.057,29 lei, din care 2.764.622,86 lei reprezintă finanţare nerambursabilă. Programul Operaţional Regional este implementat la nivel naţional de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implemetarea acestui proiect.      



Prin proiectul REGIO se urmăreşte modernizarea şi extinderea clădirii, asigurând creşterea gradului de confort, igienă şi siguranţă a vârstnicilor, beneficiarii direcţi ai proiectului.



După finalizarea reabilitării centrului social, acesta va fi unul dintre cele mai moderne și bine echipate centre sociale din județ și din întreaga regiune, urmând a avea o capacitate totală de cazare de peste 80 de persoane, care vor fi ingrijite de un personal calificat și conform celor mai înalte standarde din domeniul asistenței sociale.

Anunt de atribuire numarul 132976/09.05.2011











Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA











Primaria Municipiului Tirgu-Mures



Adresa: Piata Victoriei nr.3 , Localitatea: Targu Mures , Cod postal: 540026 , Mures , Romania , Email: licitatie@tirgumures.ro , Tel.: 0265-268330 , Fax: 0365-801856











Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI SI PROCEDURA











II.1) Denumire contract Lucrari de “Modernizarea caminului pentru varstnici ” in Municipiul tirgu mures



II.2) Obiectul contractului Lucrari privind “Modernizarea caminului pentru varstnici” in Municipiul Tirgu Mures finantat prin Programul Operational Regional 2007- 2013



II.3) Tip contract Lucrari



II.4) CPV 45000000-7 – Lucrari de constructii (Rev.2)



II.5) Criteriu de atribuire Oferta cea Mai avantajoasa d.p.d.v. economic



II.6) Invitatie de participare 278111/07.02.2011 12:07











Sectiunea III: ATRIBUIRE











III.1) Numar de oferte primite 4



Valoare estimata totala 2,632,879 RON



III.2) Lista contracte







76 / 04.04.2011 2,239,921 RON







Castigator:



SC CONIMUR SRL lider al asocierii dintre SC Conimur SRL si SC Energoplus SRL RO 1196623 str.Depozitelor nr. 47-49, Tirgu-Mures, 540240, Mures

Citeste mai mult: Modernizarea căminului pentru vârstnici, din Târgu-Mureș, – afacere pe Conimur și pe Energoplusul cu Borșan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.