marți, 12 iunie 2012

Florea zice că fostul SRI-ist Bretfelean are atribuții de funcționar public. Cu atât mai grav, pentru că funcționarii publici nu au voie să facă propagandă electorală și să manipuleze prin subordonați!


Florea zice că fostul SRI-ist Bretfelean are atribuții de funcționar public. Cu atât mai grav, pentru că funcționarii publici nu au voie să facă propagandă electorală și să manipuleze prin subordonați!
Încercând să-și scoată scula basma curată din afacere, Dorin Florea, primar PDL ales etnic, se scapă, încercând să îl plesnească pe ministrul Rus: Domnul Bretfelean este șeful Poliției Locale cu atribuții clare de funcționar public și nu sub comanda unui ministru de interne", a încheiat edilul. Citatul de mai sus este din Florea, pomenit aici: http://www.citynews.ro/mures/alegeri-locale-37/florea-ii-ia-apararea-lui-bretfelean-228879/. Cum ar veni, nu te băga, tu, Rus, că acesta are atribuții de… funcționar public. Dar dacă are atribuții de funcționar și legea nu îl lasă să facă propagandă, ce mama dracului caută bezmeticul în campania lui Florea, punând oamenii subordonați să lipească autocolante pe bani publici (atenție, anchetați afacerea 3000 de autocolante pe primăria Târgu-Mureș pentru a se vedea dacă nu au premeditat găinăria și au folosit și banii publici pe cea mai mizerabilă provocare (românească) din martie 1990 încoace), de manipulare și de propagandă pentru Florea, cu semnătura individului? Și cum își permite Florea să spună că acela în calitate de fost SRI-ist știe ce vorbește?! Păi, parcă zicea că e funcționar public, nu angajat pe post de fost SRI-ist! Logica asta de găinărie politică ne scapă, dar nu ne mai miră pentru că au fost neterminați cu statut de funcționar public care au făcut propagandă pentru Florea și la alte alegeri (vezi caravanele) ! SRI, ca să nu râdă toți de tine că ești în slujba găștii de la primărie, anchetează mizeria asta de manipulare pro-Florea și ia măsuri împotriva șmecherilor care ne iau de proști și mint de îngheață Mureșul! Și așteptăm reacția ANI, dacă nu e mafia prea mare la Târgu-Mureș! Și poate că târgumureșenii recunosc stilul manipulator și în alte hârtii aruncate de băieții cu idei și servicii în presa târgumureșeană, în care, desigur, ungurii imaginar înjură ungurii care îi stau în gât lui Florea!

Legea 188/1999 a funcționarilor publici

CAPITOLUL V
Drepturi şi îndatoriri

SECŢIUNEA a 2-a
Îndatoririle funcţionarilor publici

 (3) Funcţionarii publici au obligaţia ca, în exercitarea atribuţiilor ce le revin, să se abţină de la exprimarea sau manifestarea publică a convingerilor şi preferinţelor lor politice, să nu favorizeze vreun partid politic sau vreo organizaţie căreia îi este aplicabil acelaşi regim juridic ca şi partidelor politice.

Calitatea de funcţionar public din Poliţia Locală se dobândeşte şi se pierde în condiţiile prevăzute de Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările ulterioare.

La numirea în funcţia publică, funcţionarii publici din Poliţia Locală depun jurământul de credinţă în faţa şefului Poliţiei Locale, în prezenţa superiorului ierarhic şi a unui coleg.

Jurământul are următorul conţinut: "Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să îndeplinesc conştiincios îndatoririle ce îmi revin potrivit funcţiei, să respect normele de conduită profesională şi civică şi să păstrez secretul profesional. Aşa să-mi ajute Dumnezeu." Formula de încheiere va respecta libertatea convingerilor religioase.

După numire, funcţionarii publici din Poliţia Locală urmează un curs de formare, cu durata de 3 luni, organizat în centrele proprii ale Poliţiei Locale sau în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, conform planificării.

La terminarea cursurilor, funcţionarii publici din Poliţia Locală obţin certificate de absolvire.

Funcţionarii publici din Poliţia Locală nou-încadraţi sunt obligaţi să încheie angajamente de serviciu pentru o perioadă de 3 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.