miercuri, 20 iunie 2012

Târgumureșeni, gașca cu afaceri la primărie vă ridică iar mașinile! Cretinii se fac că nu cunosc Codul rutier, care stabilește unde e interzis să parchezi voluntar, pe motiv că vreun prostălău din primărie a stabilit linii pe carosabil și acum e permis!


Târgumureșeni, gașca cu afaceri la primărie vă ridică iar mașinile! Cretinii se fac că nu cunosc Codul rutier, care stabilește unde e interzis să parchezi voluntar, pe motiv că vreun prostălău din primărie a stabilit linii pe carosabil și acum e permis!

Pentru prostovanii care fac ce vor din orașul oferit găștii PDL și firmelor dedicate cu sedii pe Horea sau Ion Creangă: Potrivit Codului Rutier, se considera oprire imobilizarea voluntara a unui vehicul pe drumul public, pe o durata de cel mult 5 minute. Peste aceasta durata, imobilizarea se considera stationare. Regulamentul de aplicare a Codului Rutier stabileste ca este interzisa oprirea voluntara a masinilor in curbele si in locurile cu vizibilitate redusa sub 50 metri sau in pe trecerile de pietoni ori la mai putin de 25 de metri inainte sau dupa acestea. Nu ai voie sa iti opresti autoturismul nici in intersectii, inclusiv cele cu circulatie in sens giratoriu, si nici in statiile mijloacelor de transport public de persoane sau la o distanta mai mica de 25 metri inainte si dupa acestea. Mai mult, nu poti opri nici pe partea carosabila a autostrazilor, a drumurilor expres si a celor nationale europene ori in locurile in care nu este permisa depasirea (avocatnet.ro). Și dacă Codul Rutier interzice parcarea aiurea, cum acceptați ca niște borfași din primărie să supervizeze parcări lipite de treceri de pietoni, stații de autobuze, sensuri giratorii, care pun în pericol siguranța pietonului și chiar a șoferului sau a pasagerului? Întrebarea este adresată și polițiștilor de la Circulație, care par, ca și băieții cu ochi albaștri, înțepeniți ca să nu deranjeze gașca PDL, dar și în slujba termitelor portocalii. Iar celor care sunt vizați de afacerile șmecherilor din primăria, contestați, contestați, contestați și faceți poze dacă șmecherii  fac discriminare și nu iau toate mașinile parcare aiurea și verificați ți cum trebuie să se prezinte amărâții ăștia numiți comunitari/poliție locală, pentru a vă folosi de prostia celor care nu știu cum se aplică hotărârea altor afaceriști și cu interese de partid, adică consilierii…locali.

Sursa:Muresnews.ro
Șoferii trebuie să fie atenți unde își parchează mașina, pentru că au toate „șansele” să rămână fără ea. Poliția Locală Tîrgu-Mureș a anunțat printr-un comunicat de presă că începând de astăzi, 19 iunie, se reia ridicatul autovehiculelor staționate sau parcate ilegal. Potrivit Hotărârii Consiliului Local nr.197/2007, art. 26, alin.1 sunt prevăzute următoarele: „oprirea, staţionarea şi parcarea autovehiculelor de orice fel pe domeniul public şi privat al municipiului Tg.Mureş, în zonele de preselecţie din intersecţii, în staţii de autobuz, locurile de aşteptare clienţi, repartizate activităţii de taximetrie, pe alei, parcuri, zone verzi sau pe trotuarele care nu sunt marcate corespunzător este interzisă ”.

Menționăm că din decembrie 2011 nu s-au mai ridicat mașinile parcate neregulamentar, unul dintre motive fiind faptul că a expirat contractul cu firma care furniza acest serviciu, și anume Salubriserv. Amintim că pe data de 10 aprilie 2012 Senatul a adoptat o iniţiativă legislativă care prevede ca vehiculele parcate neregulamentar să fie ridicate şi depozitate în locuri special amenajate numai dacă reprezintă un obstacol pentru circulaţie, obturează traficul rutier sau accesul în instituţiile publice. În proiect se arată că ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate reprezintă o „măsură excepţională”, luată în cazul vehiculelor parcate într-o asemenea manieră încât să constituie un obstacol pentru circulaţie, să obtureze traficul rutier sau accesul în instituţiile publice. Conform inițiativei, parcarea neregulamentară în altă situaţie ar urma să fie sancţionată numai cu amendă.

În Tîrgu-Mureș, în anul 2011, au fost ridicate în medie șase mașini pe zi, pentru parcarea sau staționarea în locuri neregulamentare, 1.947 de mureșeni confruntându-se cu această problemă.

Nici directorul executiv al Poliției Locale și nici purtătorul de cuvânt al Primăriei nu au putut fi contactați până la această oră, pentru mai multe detalii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.