vineri, 27 septembrie 2013

A fost sau n-a fost? - ca în filmul lui Porumboiu. Addenda la atacul imaginar al vandalilor, pe bani publici, pe funcționari publici și în campania electorală a porcilor PDL Mureș



A fost sau n-a fost? -  ca în filmul lui Porumboiu. Addenda la atacul imaginar al vandalilor, pe bani publici, pe funcționari publici și în campania electorală a porcilor PDL Mureș
Un cititor al blogului, al cărui nume nu îl dezvăluim, are câteva considerații despre afacerea cu atacul imaginar al vandalilor, afacere rezolvată de DNA-ul lui Curcă și de Parchet în favoarea lipitorilor din campania electorală.


-Daca a fost real atacul, primăria si coalitia aia trebuiau instiintati si felicitati pentru vigilenta. Conform legii 544, privind accesul la documente de interes public, poti sa ceri si sa faci public adresa politiei privind sanctionarea coalitiei ailalte - partide concurente-vandali-interlopi, cu avertisment, amenda contraventionala, penala.
- daca n-a fost, poti sa ceri si sa faci public adresa politiei privind sanctionarea primariei si coalitiei aia pentru alarmare falsa, nefondata, eronata, cu avertisment, amenda contraventionala.
- daca n-a fost si nu se impun sanctiuni, poti sa ceri lamuriri juridice, pentru ca se creeaza un precedent si o diferentiere intre tg. mures si restul tarii, pentru ca pe viitor, conform ascutitului tau spirit civic, eventual, daca e cazul, sa sesizezi politia, parchetul prima data indirect, prin mass media si numai dupa un interval de timp, in scris.

- politia locala putea sa lipeasca afise pe panourile de afisaj ale primariei si cele electorale, nu si in scari de blocuri. conform adresei primite, aceasta activitate n-a fost prioritara, s-a desfasurat numai pe str. muncii si a avut loc pe o perioada scurta de timp.
atunci activitatea prioritara a fost mobilizarea generala a politiei locale, triplarea patrulelor de ordine publica pedestra si auto ? conform legii 544, cere planul de mobilizare de urgenta - cod rosu - si reconfigurarea dispozitivului de ordine publica pentru perioada de vandalism anuntata.
daca nu exista si nici efectivele n-au fost redistribuite, inseamna ca nici politia locala nu a actionat conform prognozei vandale. atunci de ce politia nationala nu sanctioneaza alarmarea nefondata ?
dispozitia primarului privind afisele s-a bazat pe informarea sefului politiei locale, care stie ce spune, fiind fost lucrator in SRI ... .   daca seful politie locale nu neaga sesizarea primarului, executa lipirea de afise fara prioritate, numai pe str. muncii si pe scurt timp, de ce nu a intrat in cod rosu ?
de ce nu au intrat in cod rosu politia nationala, jandarmeria si nu au fost avertizati pompierii si smurd.ul privind un posibil aflux de pacienti ?  



http://protv.md/stiri/social/un-student-risca-inchisoare-pentru-o-alarma-falsa-cu-bomba.html
Un student din capitala va comparea in fata instantei sub acuzatia de comunicare mincinoasa cu buna-stiinta a actului de      . Potrivit procurorilor, pentru alarma falsa cu         tanarul risca puscarie.

http://www.ziare.com/articole/alarma+falsa+112
pe buna dreptate, trebuie sanctionati

http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_310994/denunt-calomnios.html

http://www.antena3.ro/romania/plangere-penala-formulata-de-sorin-alexandrescu-impotriva-administratorului-rcs-rds-denuntul-calomnios-se-pedepseste-cu-inchisoare-pana-la-3-ani-223746.html

http://legeaz.net/cod-penal-actualizat-2011/art-262-cpen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.