marți, 17 septembrie 2013

Curcă de la DNA Mureș, înlocuită cu Onea. Poate verifică noul procuror șef afacerea autocolante în campania electorală a bandiților portocalii, cu neterminați din servicii secrete și alte specimene cu statut de funcționar public care au dat dovada pe dos



Curcă de la DNA Mureș, înlocuită cu Onea. Poate verifică noul procuror șef afacerea autocolante în campania electorală a bandiților portocalii, cu neterminați din servicii secrete și alte specimene cu statut de funcționar public care au dat dovada pe dos

Zidezi dixit:

Fostul şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, procurorul Tiberiu Onea, este începând de luni, 16 septembrie, noul procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul teritorial Târgu-Mureş. Tot de luni, echipa DNA Târgu-Mureş s-a întărit cu fostul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, procurorul Aurelian Ardelean.

Delegare pe şase luni

Noul şef al DNA Târgu-Mureş a confirmat în cursul zilei de marţi, 17 septembrie, pentru cotidianul „Zi de Zi”, schimbările de la nivelul instituţiei pe care o conduce, însă nu a putut oferi nicio declaraţie oficială în acest sens. Totuşi, Tiberiu Onea ne-a declarat că este procuror de zece ani şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul DNA Târgu-Mureş din anul 2010.

Confirmarea oficială a delegărilor celor doi procurori a fost făcută de purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, care a explicat că delegările respective sunt valabile pentru o perioadă de şase luni. „Având în vedere încetarea perioadei de numire în funcţia de procuror şef în cadrul Serviciului teritorial Târgu-Mureş cât şi încetarea perioadei de delegare în această funcţie a doamnei procuror Elena Curcă, începând cu data de 16 septembrie 2013, domnul procuror Onea Tiberiu Nicolae a fost delegat în funcţia de procuror şef în cadrul Serviciului teritorial Târgu-Mureş pe o perioadă de şase luni. De asemenea, începând cu data de 16 septembrie 2013, domnul Ardelean Aurelian Ioan a fost delegat pe o perioadă de şase luni în funcţia de procuror în cadrul Serviciului teritorial Târgu-Mureş al DNA”, a precizat, pentru cotidianul „Zi de Zi”, Livia Săplăcan.

Elena Curcă, trei ani de şefie la DNA Târgu-Mureş

Procurorul Elena Curcă a fost numită la conducerea DNA Târgu-Mureş în ianuarie 2010, printr-o decizie luată de actualul procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi, pe atunci procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la propunerea lui Daniel Morar, procuror şef al DNA.

Potrivit unor surse credibile, schimbările nu sunt străine de controlul efectuat în această vară la DNA Târgu-Mureş de Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.