marți, 10 septembrie 2013

Fundația care a sterilizat 100.000 de câini condamnă barbarismul românesc



Fundația care a sterilizat 100.000 de câini condamnă barbarismul românesc

Parlamentarii români au votat o lege demnă de epoca de piatră, care permite uciderea în masă a câinilor fără stăpân

VIER PFOTEN caută opțiuni pentru a ataca în justiție această decizie și cere Comisiei Europene să intervină
București, 10.09.2013             Organizația internatională pentru protecția animalelor VIER PFOTEN își exprimă consternarea față de votul dat astăzi de Camera Deputaților în favoarea unei legi care va permite uciderea în masă a câinilor fără stăpân. Legea a fost votată astăzi cu 266 de voturi pentru, 23 de voturi împotrivă și 20 de abțineri.

”Cel mai tragic scenariu s-a produs! Autoritățile din România au primit undă verde să înceapă exterminarea în masă”, a declarat Gabriel Păun, director de campanii la VIER PFOTEN International.



Noua lege permite uciderea câinilor după 14 zile de ținere în adăpost, în cazul în care primăriile nu dețin suficiente locuri în adăposturile publice pentru cazare, hrană și tratament medical.”Un termen atât de scurt, de numai 14 zile, dat pentru adopții este total nerealist. Pe lângă aceasta, la ora actuală nu există adăposturi, hrană și medicamente suficiente pentru câini. Această lege este pur și simplu o condamnare la moarte pentru sute de mii de câini din România”, a mai spus Păun.



Fundația VIER PFOTEN a capturat și sterilizat peste 100.000 de câini în Romania, în perioada 2001 – 2013. Eforturile sale de rezolvare umană și eficientă a situației câinilor fără stăpân sunt recunoscute și susținute de Parlamentul European  [nota 1].



”Este de necrezut că o lege care permite uciderea în masă a fost aprobată de parlamentul unui stat membru al UE. Ar fi o greșeală istorică dacă membrii Comisiei Europene vor tolera acest lucru. În prezent căutăm o soluție pentru a bloca această lege, cerând totodată Comisiei Europene să evite asocierea cu aceste crime în masă pe care care cetățenii europeni nu le vor ierta și uita”, a încheiat Gabriel Păun.



Nota:



[1] Intergroup on the Welfare and Conservation of Animals Animalelor

Apel pentru stoparea uciderii sistematice a câinilor fără stăpân în România

http://www.animalwelfareintergroup.eu/2013/09/06/appeal-to-stop-the-systematic-slaughter-of-stray-dogs-in-romania/



Fundatia VIER PFOTEN este o organizatie non-guvernamentala cu sediul central la Viena, al carei scop este de a imbunatati legislatia si conditiile de viata ale animalelor de ferma, salbatice, de companie sau fara stapan. In Romania, Fundatia desfasoara campanii de sterilizare si returnare in comunitate a animalelor fara stapan, proiecte de terapie asistata de animale, proiecte dedicate animalelor salbatice din gradinile zoologice si circuri, salvarea ursilor tinuti in captivitate sau protejarea cailor salbatici din Grindul Letea.




*******************************************************************************
 Livia Cimpoeru
 Press Officer VIER PFOTEN Romania
 
 Tel: +40-21-316-77-31
 Mobile: +40-734-660-726
 Fax: +40-21-311-25-99
 livia.cimpoeru@vier-pfoten.org
 ********************************************
 VIER PFOTEN Romania
 Maica Alexandra street, no. 24
 District 1, Bucharest
 Website: www.vier-pfoten.ro , www.four-paws.org
 ********************************************


Nu blana il face pe om. Simte-te bine in pielea ta!

Moda blanurilor este inca raspandita printre comerciantii de haine. Cere marilor case de moda sa se angajeze sa renunte la blanuri. Creeaza-ti propriul  Naketar si alatura-te paradei noastre on-line impotriva blanurilor - dezbracat!

furfree-parade.org


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.