sâmbătă, 28 septembrie 2013

Senatorul mureșean cu festivaluri USL, Mora - redovedit cu bube la ANI! Poate rămâne la festivalurile de partid, acolo unde se pricepe mai bine! Milioane de euro cu bube, dovedite de ANI!



Senatorul  mureșean cu festivaluri USL, Mora - redovedit cu bube la ANI! Poate rămâne la festivalurile de partid, acolo unde se pricepe mai bine! Milioane de euro cu bube, dovedite de ANI!
Un ins cu activitate parlamentară care nu iese în evidență cu mai nimic se fălește cu festivalurile organizate cu cabinetul lui senatorial pe afiș și cu numele unui fost viceprimar PNL (sabotat la greu de porcii PDM Mureș și labil, dacă ne aducem aminte bine de ce a zis de el Ciprian Dobre!). Poate Mora rămâne, naibii, la afaceri și festivaluri de partid, cu gășcarii lui din PNL și PSD și lasă funcțiile publice care se dovedesc cu bube la ANI și afaceri personale! Asta au votat mureșenii, asta au primit! Prost nu e cine candidează, cine votează!
P.S. ANI și DNA, poate verifici afacerile lui Mora pe festivaluri cu primării pe afiș și ce bani publici a primit ăsta de la primării USL și nu numai!
Zidezi dixit:

Senatorul PNL, Akos Mora a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, decizia fiind irevocabilă.

În decizia Înaltei Curţi se arată că "Respinge recursul declarat de Mora Akos Daniel împotriva sentintei civile nr. 34 din 24 februarie 2012 a Curtii de Apel Târgu Mures –sectia a II - a civila, de contencios administrativ si fiscal ca nefondat. Irevocabila. Pronuntata, în sedinta publica, astazi 24 septembrie 2013".

Mora a intrat în vizorul inspectorilor de integritate in aprilie 2011, pe când era consilier judeţean, fiind acuzat că a încheiat cu statul mai multe contracte, în valoare totală de peste 15,6 milioane de lei. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie in cazul consilierului judetean Akos Mora pentru cercetarea cu privire la savarsirea infractiunii de corupţie.

Consilierul a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate că, "în urma utilizării informaţiilor obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale", a încheiat contracte cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean Mureş precum Spitalul Clinic Judeţean Mureş, Spitalul Gheorghe Marinescu din Târnăveni, cât şi cu unităţi administrativ teritoriale din Mures - Primaria Suplac, Primăria Crăieşti, Primăria Oraşului Iernut, Consiliul Local al Comunei Breaza, Primaria Municipiului Sighişoara.

ANI preciza la acea vreme că, "prin incheierea actelor aditionale la contractele de executie lucrari, adjudecate in urma procedurilor de achizitii publice, au fost modificate atat valorile stabilite initial prin procedurile de achizitii publice, cat si termenele de executie a lucrarilor, cu scopul de a obtine venituri din dividende cat mai mari".

Potrivit sursei citate, cele mai mari venituri din dividende de la S.C. MORAGROIND S.R.L. au fost realizate de catre Akos Mora in perioada celui de-al doilea mandat de Consilier Judetean in cadrul Consiliului Judetean Mures (2008 - 2011).

Mora susţinea la acea vreme că spitalele cu care a încheiat contractele de execuţie nu se aflau în subordinea Consiliului Judeţean Mureş în momentul încheierii contractelor. Lupta dintre consilierul judeţean şi ANI continuă în instanţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Akos Mora a acţionat în instanţă raportul ANI, la  Curtea de Apel Târgu Mureş, care a respins, în februarie 2012 cererea consilierului de anulare a actului administrativ, având drept de recurs.

Parlamentarul a declarat în repetate rânduri că 90% din acuzaţiile ANI au fost demontate de Curtea de Apel Târgu Mureş, însă a continuat să îşi caute dreptatea la Curtea Supremă. Acesta susţine că ANI este o "instituţie politică".  Consilierul a mai spus că în 2009 ANI a mai emis un raport de incompatibilitate pe numele său, însă instanta l-a respins în 2011. "Imediat după ce am câştigat procesul, imediat a pornit al doilea raport. Este un subiect politic. ANI este numită de majoritatea din Parlament. Este o instituţie politică", declara în 2012 Akos Mora.

Vom reveni cu reacţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.