vineri, 21 aprilie 2017

Cornulețe cu sirop de fructoză, zahăr, zaharină, acesulfam de potasiu și ciclamat de sodiu. Melanj târgumureșean pentru toți pofticioșii care vor să scape de… pancreas!



Cornulețe cu sirop de fructoză, zahăr, zaharină, acesulfam de potasiu și ciclamat de sodiu. Melanj târgumureșean pentru toți pofticioșii care vor să scape de… pancreas!
Poate mai citește careva etichete și se prinde de mizeriile vândute. Exemplul vine de la Eldi Târgu-Mureș cu niște cornulețe în care inteligența producătorului a necesitat pe lângă zahăr, zaharină, acesulfam de potasiu și ciclamat de sodiu. 4 îndulcitori, fără să mai adăugăm siropul de fructoză. Mâncați și poate vă ia salvarea!
Acesulfamul este un îndulcitor artificial ce a fost descoperit din greşeală în 1967, aprobat în Europa în 1983 şi în SUA în 1988. Pe etichetele produselor alimentare poate fi întâlnit şi sub denumirea de acesulfam de potasiu sau E950.
Este de 200 de ori mai dulce decât zahărul, are doar 65% din puterea de îndulcire a zaharinei şi nu are calorii. Acesulfamul de potasiu este un îndulcitor ce nu este metabolizat de organism, acesta fiind eliminat neschimbat.
http://cesamancam.ro/ciclamat-e952.html
În 1969 ciclamaţii au fost interzişi în multe ţări datorită studiilor care arătau că acest amestec creşte riscul de cancer de vezică urinară în cazul şobolanilor. La sfârşitul anului 1969 ciclamatul a fost interzis şi în SUA şi a rămas interzis până în prezent chiar dacă producătorii de produse dietetice au încercat în repetate rânduri reintroducerea lui. În anul 2006 acesta a fost interzis şi în Filipine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.