marți, 5 septembrie 2017

Un alt primar român și mituit, de Mureș, trimis în binevenita judecată!



Un alt primar român și mituit, de Mureș, trimis în binevenita judecată!
DNA, ce se întâmplă cu mita lui Dorin Florea, de la Musgociu? Dar cu mita luată de subordonații ăstuia, de la Coral Impex?

2.Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
RUS (fost RUSU) MIRCEA, primar al comunei Band, județul Mureș, la data faptelor, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (2 infracțiuni) și spălare de bani și
TROFIN IULIAN, director al unei societăți comerciale, la data faptelor, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și spălare de bani.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada iulie – 12 august 2008, inculpatul Rus Mircea, în calitate de primar și ordonator de credite al comunei Band, județul Mureș, la diferite intervale de timp, a acceptat de la inculpatul Trofin Iulian, director al unei societăți comerciale, promisiunea remiterii cu titlu de mită a sumei de 800.000 lei, în scopul atribuirii și derulării în bune condiții a unui contract de execuție lucrări în valoare de 8.379.088,51 lei către o altă societate comercială de la care inculpatul Trofin Iulian urma să subcontracteze lucrările respective.
La data 23 septembrie 2008, contractul de execuție lucrări a fost atribuit societății agreate, iar ulterior, până la data de 14 august 2009, inculpatul Rus Mircea a primit de la inculpatul Trofin Iulian, cu titlu de mită, în mai multe tranșe, suma totală de 400.000 lei.
Pentru a ascunde și pentru a disimula adevărata proveniență a sumei menționate anterior, inculpatul Rus Mircea a încheiat cu inculpatul Trofin Iulian un înscris sub semnătură privată intitulat ”contract de împrumut”.
La data de 26 iunie 2009, inculpatul Rus Mircea, în calitate de primar al comunei Band, județul Mureș, a solicitat și primit cu titlu de mită de la un administrator al unei societăți comerciale, suma de 35.000 lei în scopul derulării în bune condiții a aceluiași contract de lucrări la care am făcut referire anterior.

În cauză s-a dispus luarea măsurilor asiguratorii asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpatului Trofin Iulian.
În urma verificărilor efectuate în cauză, nu au fost identificate bunuri mobile și imobile aparținând inculpatului Rus Mircea, nefiind astfel dispuse măsuri asigurătorii.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș, cu propunerea de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.
Amintim că, inculpatul Rus (fost Rusu) Mircea a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție la data de 25 septembrie 2014 (vezi comunicat nr. 1328/VIII/3 din 1328/VIII/3).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.