luni, 9 octombrie 2017

Ardealnews lovește din nou. Pe când și la DNA?!



Ardealnews lovește din nou. Pe când și la DNA?!
Pentru cunoscătorii de la DNA, 5000 de euro din banii târgumureșenilor per cap de copil de la (c)academie. Prietenii știu de ce!
Ardealnews.ro zicere:
Câtă nemernicie poate exista în tot ce fac penibilii din gașca veselă și slugoii lor!

Am văzut săptămâna trecută cum s-a dus ISJ la Colegiul Economic să facă ordine. Spunea Inspectorul General Macarie că s-a dus acolo în urma unor informații și sesizări despre nereguli.
Dacă aveți atâta grijă de legalitatea din școli, spuneți, domnule Inspector General, ce ați făcut la LPS, unde aveți informații exacte despre nereguli mult mai grave? Să înțelegem că acolo nu v-a dat gașca veselă ordin să executați, pentru că directorul Csiki este consilier local și trebuie ținut să voteze tot ce-i comandă incompatibilul? Se aude, UDMR? Știați că omul vostru a fost de la bun început sub papucul incompatibilului? Dacă nu, citiți aici să vă convingeți!
Dacă vă faceți domnule Macarie că nu știți, vă aducem aminte. A trecut mai bine de un an de când profesorul Crăciun l-a acuzat public pe Csiki Zsolt că i-a înșelat ani la rând pe părinți și elevi subtilizându-le banii strânși pentru fondul școlii, printr-un club privat ce-i aparține lui și câtorva acoliți, și că a transformat școala într-o fabrică de diplome. Mai târziu același profesor a revenit și a spus tot în presă că ISJ a mușamalizat situația mai ales prin sluga PSD-istă Pătru Sorin, care, țineți-vă bine, s-a autoanchetat. În comparație cu faptele acestea, ce s-a întâmplat la Colegiul Economic e parfum. Pentru toate acestea se pare că există un dosar penal deschis la Parchet.
Între timp s-au adunat la ISJ și alte informații despre cât de prost director este Csiki Zsolt, dar iar vă faceți, domnule Macarie, că nu vedeți și nu auziți. Vă mai spunem o dată. Directorul de cacao Csiki a prejudiciat instituția de toți banii care i se cuveneau din transferurile sportivilor. Există dovezi clare că cel puțin în ultimii cinci ani liceul nu a încasat din vina directorului nici un bănuț din transferurile sportivilor. Managerul Csiki era obligat de lege să nu semneze transferurile până când LPS nu încasa cel puțin compensația de formare, eventual plus alte sume negociate tot de el, supermanagerul de zero lei. Lăsăm la o parte că oricum nu avea voie să facă transferurile fără schimbarea domiciliului în altă localitate. ASA și LPS sunt tot din Tîrgu-Mureș! Pentru că juristul ce-l aveți la ISJ este vai de capul lui, vă spunem și care lege. Și le spunem și celor pe care tot încearcă Csiki să-i prostească cum că n-ar fi așa, că nu l-ar fi obligat nici o lege să încaseze banii. Sau nu înțelege un articol simplu și clar ca bună ziua, ceea ce înseamnă doar prostie, ori minte pe față cu bună știință și cu nerușinare, ca un hoț prins cu mâna în buzunarul altuia:
Regulamentului de organizare si functionare a unitatilor de învatamant cu program sportiv integrat (ORDIN nr. 5.568 din 7 octombrie 2011):
ART. 39
(3) Transferul elevilor-sportivi de la secţiile sportive ale unităţilor de învăţământ cu program sportiv integrat la cluburile din afara sistemului de învăţământ se realizează numai în baza acordului de transfer sportiv, pe o perioadă determinată de timp sau definitiv, cu acordul consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ şi după achitarea obligaţiilor financiare de către clubul care solicită transferul către unitatea de învăţământ cu program sportiv integrat, respectându-se grilele de transfer stabilite de către federaţiile naţionale pe ramură de sport. În cazul în care nu sunt stabilite grile de transfer, directorul unităţii de învăţământ cu program sportiv integrat va negocia transferul. Unitatea de învăţământ cu program sportiv integrat la care a fost selecţionat şi pregătit iniţial elevul-sportiv va beneficia de cota de transfer, în funcţie de numărul de ani cât elevul-sportiv a fost înscris la aceasta.
(4) Transferul elevilor-sportivi de la unităţile de învăţământ cu program sportiv integrat la alte cluburi din sistemul de învăţământ sau din afara lui se realizează cu acordul unităţii de învăţământ şi numai dacă familia elevuluisportiv îşi schimbă domiciliul în localitatea unităţii solicitante.
Compensația de formare este prevăzută și în Regulamentul privind statutul și transferul jucătorilor de fotbal, unde sunt precizate și sumele minime de transfer. Atenție, domnule Inspector General Macarie, sumele pierdute de Csiki nu prea mai pot fi recuperate de la cluburi conform regulamentului FRF! Nu răspunde nimeni pentru pierderea lor? Neîncasarea lor prin încălcarea legii e un fel de furt din banul public, făcut sub ochii ISJ Mureș, cu inspectorul Pătru care nu vede, nu aude și nu înțelege! Tolerați așa ceva?
Când a verificat Curtea de Conturi activitatea financiară a Primăriei l-a și prins pe directorul de „zero lei” cu gaură de 99 499 lei, provenită tocmai din lipsa încasării sumelor cuvenite din transferurile pe 2 ani.
Dacă pe doi ani e un prejudiciu adus liceului de aproape un miliard de lei vechi, cu cât o fi prejudiciat marele manager Csiki liceul pe 5 ani? Este datoria dumneavoastră, domnule Macarie, să investigați, nu vă faceți că nu știți! Aveți obligația de a face audit financiar, că este o instituție din subordinea și coordonarea ISJ! Aici e vorba de prejudiciu adus instituției de stat și de fapte penale, nu de plimbatul elevilor pe coridor. Să înțelegem că nu vă dă voie incompatibilul și UDMR, prin Ilies Ildiko?
Am fost curioși să vedem de ce a făcut Csiki transferuri fără încasarea banilor cuveniți. Că avea școala nevoie de ei. Făcea băi de 5 stele cu ei și tot mai și rămâneau. Credeați că gratis? Nu așa fac băiețașii servitori! A făcut pentru că a fost plătit de clubul sifonarilor să fure fotbaliștii de perspectivă de la LPS mutându-i la FCM/ASA 2013. Da, ați citit bine, exact de aceea. Csiki se afla pe statul de plată de la FCM/ASA 2013 ca antrenor și fura pentru clubul privat fotbaliștii talentați de la LPS, pe care îi transfera fără plata sumelor obligatorii cerute de lege. De aceea votează ca un cățel în CL tot ce-i dictează bossul incompatil și cu interdicție. Miroase a conflict de interese, domnule Macarie! Conflictul de interese este infracțiune, care s-a săvârșit în instituția din subordinea dumneavoastră, coordonată de inspectorul Pătru.
Stați un pic, că nu e gata! Nu-i destul că a prejudiciat instituția de banii cuveniți din transferuri, dar a și școlarizat pe hârtie sute de elevi. Pentru că elevii respectivi trebuia să fie obligatoriu legitimați prin contract la LPS și să facă antrenamentele la LPS, dar ei erau în realitate legitimați la alte cluburi, unde își și făceau antrenamentele.
Iată ce spune legea, prin ORDIN nr. 5.568 din 7 octombrie 2011:
ART. 9
(1) Clasele „mozaic” sunt alcătuite din elevi de la mai multe discipline sportive, pentru care nu a fost posibilă constituirea de grupe având numărul minim de sportivi, prevăzut în reglementările legale în vigoare.
(2) În cazul în care, pentru elevii din clasa „mozaic”, unitatea de învăţământ are profesori cu specializări corespunzătoare, întreaga pregătire teoretică şi practică de specialitate a elevilor se desfăşoară, în mod obligatoriu, în unitatea şcolară, cu aceste cadre didactice.
De aici rezultă că Csiki, în calitate de ordonator de credite, plătea cu bună știință antrenori de la LPS, cum se plătea și pe sine, care aveau în realitate sportivii numai pe hârtie, fără să lucreze efectiv cu ei. Nice job, good job! Iei salariu de la stat pentru o grupă întreagă, dar treaba ți-o face în cea mai mare parte un privat, și tu treci numai niște note în catalog la elevi pe care poate nici nu i-ai văzut la față. Vrem și noi. Ne dați, domnule Macarie, și nouă un job ca acesta?
Mai interesantă devine situația când același profesor este antrenor și la LPS, pe grupa fantomă, și la clubul privat pentru care joacă elevii din grupa fantomă. E prea greu de înțeles, domnule Macarie? Stați să spunem mai inginerește. Elevii x,y și z sunt înscriși la fotbal și la școală la LPS, dar sunt legitimați în realitate, împotriva regulamentului școlar, la un club privat (CP). Profesorul Q de la LPS este și antrenor la CP, lucrând cu aceiași elevi x,y și z. Profesorul Q ia bani și de la LPS și de la CP pentru o singură muncă, făcută probabil chiar în infrastructura instituției de stat. Ce spuneți, nu este vorba cumva de căpușarea banului public? De ceva deturnare?
Și tot nu e gata nebunia. CP concurează în campionat oficial tocmai împotriva LPS. Iată și o dovadă din multele existente, aflate la îndemână pe siteul AJF Ms, că marele manager de LPS Csiki lupta tocmai împotriva LPS, în campionat oficial. Bătea ASA2013 pe LPS pe rupte, tocmai cu sportivi furați de la LPS. Și, țineți-vă iarăși bine, cu directorul Csiki antrenor la ASA 2013!

http://www.frf-ajf.ro/mures/competitii-fotbal/copii-si-juniori-juniori-c-2894-et07
http://www.frf-ajf.ro/mures/competitii-fotbal/copii-si-juniori-juniori-c-2894/afc-asa-2013-tirgu-mures-4094.html

După știința noastră, domnule Macarie, astfel de fapte se petrec în continuare în instituția din subordinea ISJ Mureș și aveți datoria să le anchetați fără mușamalizare. Tot după știința noastră există și pentru ele deschis un dosar penal separat.
Sperăm că din două instituții ale statului măcar una își va face datoria față de cetățenii comunității târgumureșene, plătitori cinstiți de taxe și impozite, trăgând-o la răspundere și pe cea care se face că plouă. Trebuie trimise la locul lor scursurile puse numai pe hoție și înșelăciune. Copiii noștri au dreptul la educație sănătoasă, nu să învețe hoția și șmenuri de la infractori.

Alo, ISJ, Parchetul, se aude la dumneavoastră? Ce spuneți? E nevoie de DNA, de inspecție judiciară să lucrați?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.