luni, 16 octombrie 2017

Ardealnews lovește și el!



Ardealnews lovește și el!
Ardealnews.ro zicere:

2008 – 2017 Povestea FCM Tirgu Mures – rebotezat ASA2013…
Aproximativ 8-10 milioane de euro dati cu dedicatie „echipei lui Claudiu Maior”, pentru a avea ce „sparge” in cei 9 ani de ”fotbal profesionist” pe bani publici din Tirgu Mures!

Am citit injurăturile la adresa Prefecturii si acuzatiile lipsite de logica cum ca trei alesi din POL Tirgu Mures ar fi dus la falimentul unei hotii de zeci de milioane de lei si a unui furt de nume adica ASA. Este bine ca cetatenii sa stie pe ce s-au dus zecile de milioane de lei, aproximativ taxele pentru un an de zile pentru apartamentele si cladirile detinute de cetatenii privati din Tirgu Mures.

Povestea incepe in anul 2008, cand o echipa din localitatea Sânnicolau Mare, județul Timiș, un oras cu vreo 13000 locuitori, promova in liga a II-a. Tot in 2008 sunt alegerile locale. Primarii din Sânnicolau Mare și din Tirgu Mures erau PDL-isti la fel ca alesul local PDL,  Claudiu Maior. Florea si Maior s-au folosit de faptul ca AS Armata disparuse de ani buni si lumea putea fi prostita pentru a da voturile, deoarece ei vor aduce fotbalul din nou in Tirgu Mures.

Astfel, PDLi-stii se ințeleg intre ei si echipa de fotbal UNIREA Sânnicolau Mare renunta la locul din LIGA a 2-a, iar pedelistii targumureseni il ”cumpara”, doar ei aveau acces la sutele de milioane lei din bugetul anual al Municipiului Tirgu Mures.

Trupa pedelista FLOREA-MAIOR, ajutati de Sorin Țerbea – cel care avea pile sus la FRF  deoarece obtinuse un loc in conducerea executiva -, datorită faptului ca era seful FUTSAL-ului din ROmania, doar CITY US-ul a fost jucaria lui prin care a ajuns sus in conducerea FRF. Cu pilele lui Țerbea si traficul de influenta de la FRF, se trece cu vederea aplicarea regulamentului, noua echipa PRIVATA intitulată Asociația Sportivă Fotbal Club Municipal Tîrgu Mureș va începe direct din liga a II-a, desi normal era sa inceapa din liga a V-a la fel ca orice club nou.

In acea perioada alesii locali majoritari ai PDL si UDMR dau cu titlu gratuit pentru multi ani terenul unde foarte rapid, cu firmele de casa abonate la contractele din bani publici, s-a inceput constructia ”OSB” Arena – TRANSIL. Normal ca echipa PRIVATA FCM Tîrgu Mureș, controlata de oamenii lui Maior cu Maior Claudiu in frunte, a primit culorile portocaliu-albastru ale PDLului, la fel ca stadionul ”OSB” ARENA- TRANSIL.
Era un vehicul bun de a obtine voturi inclusiv la urmatoarele alegeri, dar mai ales pentru a incepe sifonarea banilor publici

UDMR-ul controla BC MUREȘ, alt club privat,  Țerbea avea CITY US, pretenul si mentorul pe linia medicala a lui Dorin Florea, rectorul UMF la acea vreme era indragostit de volei si mai ales de unele voleibaliste, iar in acest fel ei gandesc ceea ce avea sa fie unica forma din ROMÂNIA de finantare din bani publici a unor privati, care folosindu-se de interesul unora pentru sport au reusit in vreo 8-9 ani sa ia din bugetul Municipiului Tîrgu Mureș peste 60-70 milioane lei.

Legile permit ca o PRIMARIE sa se asocieze cu orice ONG privat, iar prin acest contract de asociere sa se stabilească niste drepturi si obligatii. In cazul nostru, cluburile din Tîrgu Mures fiind ONGuri, s-a decis ca asocierea MUNICIPIULUI Tîrgu Mureș sa nu se faca pentru a promova si incuraja cultura, educatia, ci pentru a prosti lumea ca finantand aceste ONG-uri private sportive, noi ca oras o sa avem mult de castigat.

S-au folosit de amintirile oamenilor de pe vremea comunistilor, cand toate cluburile erau de stat, oamenii nu au putut emigra cu milioanele, erau multi tineri, avortul interzis, iar in acest fel multe echipe, cluburi sportive si multi practicanti comparativ cu aceste zile.
Au zis ca daca nu se finanteaza din bani publici o sa moara fotbalul, baschetul, sportul in general

Normal ca orice club sportiv, daca primeste preferential pe ramura lui sportiva milioane de lei anual reuseste in acea comunitate sa obtină rezultate comparativ cu alte cluburi sportive cu aceeasi ramură sportiva, care nu primeste nimic din banii PRIMARIEI, ci doar au obligația sa isi plateasca taxele.

Bineinteles ca in Tîrgu Mureș nu au mai putut aparea alte cluburi sportive, deoarece prin votul alesilor majoritari UDMR-PNL-PDL-PSD s-a decis ca doar aceste cluburi, mai sus amintite, sa aiba acces GRATUIT la salile de sport din comunitate si la terenurile de sport detinute de PRIMARIE si scolile publice. Celelalte cluburi nu mai aveau loc unde sa joace si trebuiau, daca mai găseau ore libere, sa plateasca.

Lipsa de fair play si concurenta neloiala, in ceea ce priveste accesul la finantarea din bani publici si la baza sportiva detinuta de comunitate, a facut sa la imposibilitatea reala de aparitie a altor cluburi, care sa ajunga sa aiba seniori in ligile a 2-a sau chiar a I-a.

Cu banii dati „fara numar” prin Contractul de asociere PRIMARIA Tirgu Mures – ONG-uri sportive private a reusit in 2010 ca FCM Tirgu Mures sa promoveze in Liga 1 – FCM Târgu Mureş şi-a asigurat promovarea în Liga I.

In 2012, PDL-ul pierde alegerile si se anunta disparitia acestui partid. Disparitia lui s-a si intamplat in anii urmatori, fuzionand prin absortie cu PNL. Din aceasta cauza culorile portocaliu-albastru ale PDL-ului nu isi mai aveau rostul, iar ”profesionistii” sifonarilor banilor publici, FLOREA- MAIOR, trebuiau alaturi de alt mare papusar, adica Țerbea, sa gaseasca o solutie prin care sa reimprospateze proiectul FCM Tîrgu Mureș.
L-au ”reimprospatat” in doua feluri in vara lui 2013!

Prima ”reimprospatare” a fost dupa ce au dat vreo 10-15 milioane FCM-ului din Tîrgu Mureș, bani dusi pe apa sambetei, iar clubul a reusit ”performanta” de a rămane cu datorii catre finanțe.

Cand o firma sau un ONG are datorii la stat, atunci aceasta firma sau acel ONG, fie el club sportiv, nu mai are voie sa primeasca contracte si bani din bugetul statului (PRIMARIEI in cazul nostru) DELOC.

PRIMARUL a initiat un proiect de Hotarare de Consiliu Local, prin care sa se aloce bani catre FCM Tirgu Mures. Consiliera locala Ionela Ciotlăuș, le-a atras atentia in ședinta din iulie 2013 ca este ilegal acel proiect HCL, dar majoritatea UDMR-PDL a votat.

Asa ca DNA a iesit cu un comunicat prin care anunta:

”La data de 18 iulie 2013, suspectul Dorin Florea în calitate de primar al municipiului Tîrgu Mureș și ordonator principal de credite și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu prin încălcarea prevederilor mai multor acte normative care interziceau alocarea de fonduri de la bugetul local către Asociația Sportivă Fotbal Club Municipal Tîrgu Mureș, întrucât aceasta avea obligații de plată neonorate privind impozitele și taxele către stat, precum și contribuțiile către asigurările sociale de stat.

Concret, suspectul a inițiat, în condiții ilegale, un proiect de hotărâre de consiliu local, care a stat la baza adoptării, în mod ilegal, la data de 25 iulie 2013, a hotărârii a Consiliului Local Municipal privind aprobarea alocării, de la bugetul local, a sumei de 4.000.000 lei pentru sezonul competițional 2013-2014, în vederea continuării asocierii dintre municipiul Tg. Mureș și Fotbal Club Municipal Tg. Mureș.

La acea ședință a participat, pe lângă cei 20 de suspecți – consilieri locali, și secretarul Primăriei Municipiului, suspecta Cioban Maria, care a contrasemnat documentul respectiv.

Ulterior, suspectul Dorin Florea a încheiat și semnat în condiții ilegale, ca reprezentant al municipiului Tîrgu Mureș, alături de suspecta Kiss Imola, în calitate de directorul economic, un contract de asociere cu Asociația Sportivă Fotbal Club Municipal Tîrgu Mureș, contract vizat de suspectul Măceșanu Virgil în calitate de jurist, prin care s-a alocat acestei asociații sportive, de la bugetul local, suma de bani respectivă.

Prin aceste fapte a fost prejudiciat bugetul local al municipiului Tîrgu Mureș cu suma de 4.000.000 lei, plătită asociației sportive în perioada 21.08.2013 – 31.05.2014, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru Fotbal Club Municipal Tîrgu Mureș”
De aici se trage de fapt inceputul falimentului fostului FCM Tîrgu Mureș!

Ce fel de manager esti daca primesti milioane de lei din bani publici, mai primesti alti bani de la ceva sponsori privati, mai ai si bani din bilete si abonamente, iar tu faci datorii la stat si lasi jucatori si antrenori neplatiti? Unde au disparut acei bani PUBLICI de fapt?

Tot in vara lui 2013, la vreo saptamana dupa ce au votat ILEGAL finantarea din bani publici, stiind ca PDLul va disparea ca partid, au zis ca ar fi bine sa prosteasca lumea iubitoare de sport, multi ramasi cu nostalgia meciurilor din vremea comunistilor, cand toate erau de stat, iar dupa ce prin 2002-2003 au reusit unii sa puna pe butuci adevaratul club Asociatia Sportivă a Armatei – A.S.A Tîrgu Mures, urmand ca in acest fel sa schimbe denumirea si numele din FCM Tîrgu Mures in  ASA2013.
Da, clubul a fost rebotezat ASA2013 si nu AS Ardealul cum ziceau unii si nici AS Armata cum credeau altii

Acest lucru s-a intamplat si pentru ca Ministerul Apararii Nationale a aplicat dubla masura in ceea ce priveste finantarea propriilor cluburi sportive departamentale.

Pe vremea comunistilor, Ministerul Apararii Nationale avea in afara de CSA STEAUA, club cu mai multe ramuri sportive, inclusiv una de fotbal, un singur club in afara Bucurestiului, iar acesta era AS Armata din Tîrgu Mureș.

După 1989, normal era ca aceste cluburi ale ministerelor sa nu mai poata concura in campionate, deoarece au aparut pentru prima data in ultimii 45 de ani cele private. Nu a fost sa fie asa, iar cei din București de la MApN au decis ca vor finanta doar CSA STEAUA, desi banii la buget erau luati si din Mures, iar AS ARMATA a fost lasat sa dispara cu contributia unora din Tîrgu Mures, parte din ei mai sunt in viata si ar putea spune de ce a fost distrus AS ARMATA, iar altii au trecut la cele vesnice intre timp.

Asa ca Țerbea a venit cu ideea si i-a convins pe cei din echipa ”profesionista” la sifonat bani publici condusa de Maior Claudiu Sergiu ca pot prostii tinerii, seniorii din comunitate prin faptul ca ei, clubul FCM Tirgu Mures, care avea o multime de datorii, reinvie si ei sunt cei care vor da viata noului ASA.
I-au dat viata de l-au dus la faliment zilele trecute!

    Acest faliment nu se datoreaza nici doamnei Ionela Ciotlaus, care si-a facut datoria de cetatean si ales, iar prin asta a spus ca banii contribuabililor nu este voie sa fie dati ilegal.
    Acest faliment nu se datoreaza nici Prefectului cu a sa institutie, care prin juristii ei are obligatia prin lege sa verifice in maximum 6 luni de la votul unei hotariri de consiliu local, legalitatea tuturor acestor acte emise in toate unitatile administrativ teritoriale din judetul Mureș.
    Acest faliment nu se datorează nici procesului intentat de DNA, care a inceput acum mai bine de 12 luni, dar a fost amanat tocmai de cei care spun ca sunt nevinovati, dar au facut tot ce este posibil ca procesul sa nu se judece, iar aaa cum va spuneam zilele trecute, prin nejudecare s-a ajuns ca banii blocati de ANAF sa nu ajunga sa fie returnati fostului FCM rebotezat in 2013 in ASA2013.

Acest faliment are un mare vinovat: MAIOR CLAUDIU SERGIU si toti cei care i-au dat credibilitate, fie ei alesi locali UDMR, PNL-PDL, PSD, primarul Dorin Florea si alți oameni din jurul lui, care au primit si ei ceva bani, salarii din banii publici si din contractele firmelor de casa abonate constant la zecile de milioane ale primariei alocate pentru diferite lucrari din Municipiul Tîrgu Mureș.
Daca sportul targumuresean este asa cum este, atunci celor mai sus amintiti trebuie sa le trimitem „urarile de bine”!

Mai exista niste vinovati, poate la fel de importanti cum ar fi fosti jucatori, antrenori, manageri sportivi, care au stiut de multi ani mizeriile facute de ”echipa” lui Maior Claudiu Sergiu – FLOREA DORIN, dar au preferat sa taca ca niste lasi. O parte din ei antreneaza copiii, care viseaza sa ajunga un BOLONI, un Messi, un HAGI, dar care prin aceste lasitati continue, le vor asigura acestor tineri jucatori un zero viitor.

Poate ca vor incepe si altii sa analizeze acesti ani nefasti pentru sportul targumuresean, care desi a avut peste 60 milioane alocati direct si indirect, a ajuns la un moment al adevarului.

Poate vor incerca si altii sa faca niste anchete mai amanuntite, iar inclusiv cei mentionati mai sus, vor incerca sa povesteasca lucrurile de cea mai joasa speta si ILEGALE, care au dus in final la un deznodamant cat se poate de „normal”, pentru cei care stiu ca prin minciuna, lipsa de fair-play, nu poti avea sport de niciun fel!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.