sâmbătă, 21 octombrie 2017

La Târgu-Mureș, escrocii prinși de ANI și DNA au plantat coșuri de gunoi la nici 40 de metri distanță. Nimic față de escrocii din primăria Archiș, un coș la doi cetățeni!



La Târgu-Mureș, escrocii prinși de ANI și DNA au plantat coșuri de gunoi la nici 40 de metri distanță. Nimic față de escrocii din primăria Archiș, un coș la doi cetățeni!
Hotnews zicere:
Primarul comunei aradene Archis, Nicolae Valea (PSD), a cumparat, fara organizarea unei licitatii, 760 de cosuri de gunoi stradale, pentru care are de achitat peste 670.000 de lei, adica de trei ori veniturile comunei in 2017, potrivit unor documente obtinute de agentia News.ro. Toate satele care apartin de comuna au in total mai putin de 20 de kilometri de strazi, cu 640 de case si 1.500 de locuitori. Primaria a folosit doar jumatate dintre cosuri, pentru ca pe restul nu mai are loc sa le instaleze, celelalte fiind depozitate. Comuna e executata silit de furnizorul cosurilor din cauza ca nu a achitat integral facturile.

Primarul Nicolae Valea a comandat la o firma nu mai putin de 760 cosuri de gunoi stradale din plastic, cu accesoriile necesare, precum stalpi si sistemele de prindere, pentru care trebuie achitate facturi de 678.000 de lei, desi nu s-a organizat nicio licitatie publica. Conform calculelor, fiecare cos de gunoi a costat peste 800 de lei, in conditiile in care pe internet firmele vand produse similare cu 130 - 200 de lei.
DNA Târgu-Mureș nu verifică gunoiul etnic pe scursurile etnice prinse de ANI și DNA, din primăria Târgu-Mureș. Poate e nevoie de reamintit cum retardatul lui Florea se lăuda că schimbă coșurile puse, oricum, fără număr, dovada hoției românești și liberale!
În urmă cu ceva ani mă plimbam pe străzile Revoluției și Republicii și mă întâlnesc cu un cunoscut, asistent la Radiologie.Întrebarea: ce mai fac? Am răspuns foarte serios că număr coșurile de gunoi, la care omul a crezut că îl iau peste picior, deși chiar număram coșurile. Pe un km liniar, două sensuri de mers, de la sensul giratoriu al Unicului și până la intersecția cu catedrala din centru existau 54 de coșuri! Rețineți, 2 km în total, 54 de coșuri, nici 40 de metri media până la un coș. Borfașii din primăria hoției românești și târgumureșene au făcut și mai mult, în disperarea după furt banii târgumureșenilor, astfel că pe 20 metri pătrați au pus 4 coșuri, mai prins în fața agenției de transport Balint--trans sau așa ceva! Hoție românească sau ce? Și nimeni nu a dus borfașii prinși de ANI și DNA ca escroci unde trebuia, încă din vremea respectivă, consecința votului ordinar și isteric, pentru hoții români! Atenție, măcar pe viitor, DNA și Curtea de conturi, retardatul lui Florea s-a lăudat deja cu schimbarea zecilor de mii de coșuri! Bine că măcar hoții români nu se ating de milioanele de indicatoare rutiere ilegale sau nu cu pomană pentru unii români și maghiari buni, cum sunt considerați cei ce fac afaceri pe primăria hoției dovedite și  românești.
Remember din ziarul cu propagandă pentru hoții PDL de ieri, borfașii PNL de azi:

Categorie: Diverse
|
17-06-2010
Nr: 573
|
Autor: FLORENTIN DEAC
|
Se cunoaste ca avem anumite normative care indica, de exemplu, la ce numar de locuitori revine un parlamentar sau la ce numar de persoane revine un medic de familie. Tot asa, se spune ca numarul de licente de taximetrie este in functie de numarul populatiei orasului respectiv, cel putin declarativ, daca nu si practic. Nu am auzit, insa, sa fie o regula si cu numarul de cosuri de gunoi, raportat la numarul de locuitori sau la gradul de civilizatie al acestora. Aceste cosuri din banii publici par sa fie lasate la latitudinea edililor, care pot sa le monteze sau nu, in numarul pe care si-l doresc si au interes sau pe care il banuiesc ca e cel necesar.

In cele ce urmeaza ne referim la un segment de sosea targumureseana, care pare sa detina recordul la numar de cosuri de gunoi montate, iar daca mai exista portiuni asemanatoare, ca distanta si numar de cosuri, recordul poate ca este deja batut. Am luat ca record portiunea cuprinsa intre intersectia de langa Catedrala Mare si intersectia de la "Unic", portiune care cuprinde cateva magazine, o scoala, o gradinita, o clinica, un parc, o benzinarie, o pensiune si cateva case si cabinete medicale. Taximetristii apreciaza distanta ca fiind cam un kilometru. Pe aceasta portiune sunt montate, la marginea trotuarului sau pe trotuar, 41 de cosuri de gunoi. Ne referim la cele rosii, din plastic, asezate mai mult pe stalpi, precum si la cele metalice, verzi, asezate imediat langa cosurile de plastic rosii sau intre cele rosii. Pe cate un km, pe cele doua sensuri,

avem 17, respectiv 24 de cosuri. Proportia covarsitoare o au cele din metal, mai noi, care sunt 13 pe un trotuar de un km si 15 pe celalalt trotuar. Ceea ce intriga este "dublarea" cosurilor rosii, in imediata vecinatate a lor, la un m, fiind amplasate unele verzi, iar obsesia curateniei este manifestata prin montarea a 4 cosuri pe 20 mp (pe o suprafata de 10x2 m, in colturile dreptunghiului obtinut), mai precis in zona tarabei cu flori si a magazinului de stampile! Bun, au sa zica unii, e necesar sa se monteze cosuri, fie si 3 in perimetrul refugiului unei statii de autobuz, dar poate ca nu oricum si nu oriunde, am completa. Aceste cosuri sunt, totusi, din bani publici si nu are rost ca ele sa fie montate chiar dublandu-le pe cele puse initial, care, din moment ce nu au fost inlocuite, isi fac inca treaba! Ce spuneti, domnilor si doamnelor care pregatiti acum o licitatie pentru cosuri metalice, in valoare de maximum 117.000 de lei, daca nu e vreo intrebare "calomniatoare", care necesita un raspuns impertinent? Noile cosuri vor dubla sau tripla numarul celor existente, pe unele strazi, sau ele vor fi montate pe strazile care duc lipsa de cosuri de gunoi? Daca vrem civilizatie si educarea populatiei poate vom incerca sa abordam general problema si sa nu montam cosuri oriunde si oricum sau profitand ca se mai schimba covorul de piscoturi sau cel asfaltic si sa oferim tuturor posibilitatea sa scape civilizat de diverse ambalaje, pentru ca ele sa nu ajunga pe strada sau pe trotuare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.