luni, 13 noiembrie 2017

IȘJ Mureș trece de faza escroci cu liceu fictiv maghiar pentru 400.000 de euro pe firmele românilor, la faza discriminare maghiari



IȘJ Mureș trece de faza escroci cu liceu fictiv maghiar pentru 400.000 de euro pe firmele românilor, la faza discriminare maghiari
În orașul în care demenții cu carnet de partid iau amenzi pentru discriminare rromi, maghiari sau persoane cu handicap, ce surpriză că se iau amenzi și la IȘJ. Pentru DNA, mita electorală a lui Florea pe tichete cadou Real, mita pentru 1700 de profesori la restaurantului mortului bun Țerbea, banii pentru firmele românești cu PSD și PNL care urmau să se facă că muncesc de 400.000 de euro la liceul maghiar, adică alte golănii românești. Plus prezența sereiștilor expulzați în CA ale liceelor cu necesitatea de manipulare cu pericol maghiar și tensiuni etnice. Plus câte 5000 de euro din banii prostimii pentru fiecare elev al cacademiei, plus transferuri ilegale, prin semnătura pungașilor de la licee de sport.
Ardelanews.ro zicere:
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discrimării (CNCD) a amendat cu 2.000 de lei Inspectoratul Şcolar Mureş pentru discriminare, deoarece a oferit mai puţine locuri pentru clasele a IX-a cu predare în limba maghiară faţă de numărul elevilor care termină clasa a VIII-a.

Potrivit unui comunicat de presă transmis corespondentului MEDIAFAX, CNCD recomandă Inspectoratului Şcolar Mureş ca în viitor planul şcolar să fie elaborat în mod echitabil pentru cei care termină clasa a VIII-a în limba maghiară.

”Planul de învăţământ pentru anul şcolar 2017-2018 care, pentru cei 1.653 de elevi care au terminat clasa a VIII-a în limba maghiară, a prevăzut doar 1.484 de locuri (cu 169 mai puţin), în timp ce la secţia română au prevăzut 139 de locuri în plus, iar la secţia germană 18 de locuri în plus, este discriminatoriu. Aplică amenda contravenţională de 2.000 lei faţă de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Mureş. Recomandă ISJ Mureş ca în viitor planul şcolar să fie elaborat în mod echitabil pentru cei care termină clasa a VIII-a în limba maghiară”, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii CNCD susţin că planul de învăţământ analizat a creat o diferenţiere între elevii care au terminat în anul 2017 clasa a VIII-a la secţia română sau germană faţă de elevii care au terminat la secţia maghiară.

”Discriminarea are ca efect schimbarea compoziţiei etnice a regiunii, provocând migrarea elevilor de la secţia română din alte judeţe spre judeţul Mureş şi al elevilor de la secţia maghiară în alte judeţe”, se subliniază în comunicatul CNCD.

Hotărârea CNCD poate fi atacată în termenul legal de 15 zile în instanţă.

Sursa:mediafax.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.