luni, 8 ianuarie 2018

Atenție, DNA, Agoston e și la cetate! Verifici dacă nu a făcut măgării și aici, la afacerea bani pentru Bența, Poruțiu și Borșan?!



Atenție, DNA, Agoston e și la cetate! Verifici dacă nu a făcut măgării și aici, la afacerea bani pentru Bența, Poruțiu și Borșan?!
P.F.A. AGOSTON GYOZO și S.C. H-PROIECT S.R.L - câștigătorii primăriei lui Florea pentru asistență tehnică șantier Cetate

P.F.A. AGOSTON GYOZO și S.C. H-PROIECT S.R.L -  câștigătorii primăriei lui Florea pentru asistență tehnică șantier Cetate
Cum e an de criză și electoral, la Primăria Târgu-Mureș se muncește de zor, pentru toate licitațiile pământului. Și când nu sunt firme din preajma pedeliștilor și udemeriștilor sunt probabil firme fără  culoare politică. Nu știm în ce categorie se încadrează afacerea de mai jos, dar cert este că Cetatea nereparată vreo 3 mandate de șmecherași stă în atenția ălora atunci când este vorba de contracte de vreo 4 milioane de euro, pe Bența, Cătană și ceilalți.
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA


Primaria Municipiului Tirgu-Mures
Adresa: Piata Victoriei nr.3 , Localitatea: Targu Mures , Cod postal: 540026 , Mures , Romania , Email: licitatie@tirgumures.ro , Tel.: +40 0265268330 , Fax: +04 0365801856


Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI SI PROCEDURA


II.1) Denumire contract Serv. de asist. tehnica din partea dirigintilor de santier pt proiectul "Reamenajare Cetate"
II.2) Obiectul contractului Servicii de asistenta tehnica din partea dirigintilor de santier pt proiectul "Reamenajare Cetate"
II.3) Tip contract Servicii
II.4) CPV 71247000-1 - Supraveghere a lucrarilor de constructii (Rev.2)
II.5) Criteriu de atribuire Pretul cel mai scazut
II.6) Invitatie de participare 318273/09.12.2011 09:47


Sectiunea III: ATRIBUIRE


III.1) Numar de oferte primite 2
Valoare estimata totala 169,984 RON
III.2) Lista contracte

59 / 23.02.2012 144,528 RON

Castigator:
P.F.A. AGOSTON GYOZO (lider al asocierii dintre P.F.A. AGOSTON GYOZO si S.C. H-PROIECT S.R.L.) RO20652726 str. Principala, nr. 511-A, Dumbravioara, 547217, Mures

Total (fara TVA): 144,528 RON

Ce măgării a făcut tipul, aici:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul teritorial Târgu Mureș au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

S.C. AF CONSULTING S.R.L., pentru săvârșirea infracțiunilor de:

— înșelăciune în formă continuată,

— participație improprie la folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,

AGOSTON GYOZO, diriginte de șantier, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

— complicitate la înșelăciune în formă continuată,

— participație improprie la folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 30 iunie 2014, între Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru și primăria municipiul Tîrgu Mureș, a fost încheiat un contract de finanțare, în valoare de 18.507.343 lei, ce avea ca obiect reabilitarea termică a 26 blocuri de locuințe în Târgu Mureș.

Pentru atribuirea contractelor de lucrări, primăria municipiului Târgu Mureș a inițiat în SEAP procedura de cerere de oferte prin publicarea invitației de participare, în urma evaluării ofertelor fiind declarată câștigătoare oferta depusă de inculpata SC AF Consulting SRL.

Activitatea de dirigenție de șantier a fost contractată în baza unui contract de prestări servicii încheiat între primăria municipiului Târgu Mureș și PFA Agoston Gyozo.

În acest context, în cursul anului 2015, S.C. AF Consulting S.R.L. a depus la primăria municipiul Târgu Mureș mai multe documente (facturi, situații de lucrări, etc.) în care s-a atestat, contrar adevărului, că lucrările la care făceau referire ar fi fost realizate în totalitate. O parte din aceste documente au fost semnate de către inculpatul Agoston Gyozo, în calitate de diriginte de șantier.

Ulterior, fără vinovăție, funcționari din cadrul primăriei municipiului Târgu Mureș au transmis aceste documente mai departe Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru.

Prin aceste demersuri, SC AF Consulting SRL a obținut un folos patrimonial injust, respectiv contravaloarea lucrărilor nerealizate, în sumă totală de 140.312,51 lei, TVA inclus, sumă cu care primăria municipiului Târgu Mureș a comunicat că se constituie parte civilă.

În cauză s-a dispus sechestrarea și poprirea sumelor de bani deținute și a celor viitoare, din conturile și subconturile în lei și/sau valută, ale inculpatei S.C. A.F. Consulting SRL.

De asemenea, s-a mai dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpatului Agoston Gyozo.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.