vineri, 5 ianuarie 2018

Hotnews, șicanele anti-maghiare sunt susținute din banul public!



Hotnews, șicanele anti-maghiare sunt susținute din banul public!
Bucureștenii sunt simpatici, scriu o chestie de parcă penalul Florea, prins de CNCD cu atacuri la adresa rromilor, cu discriminarea persoanelor cu handicap și cu alergie la limba maghiară, atunci când nu se adresează….fraților secui, cu semnătură pentru capitală culturală europeană (https://covasnamedia.ro/actualitate/targu-mures-sustine-tinutul-secuiesc-pentru-capitala-culturala-europeana!), e vreo somitate în combaterea șicanelor contra maghiarilor. Surpriză, Florea e beneficiarul mizeriilor, dovadă campania în limba română cu Vandalii vor ataca Târgu-Mureșul, în campania penalului, campanie recunoscută de Florea ca fiind a lui Bretfelean, care știe ce vorbește pentru că e fost ofițer SRI! 
Continuăm cu istericalele cu prețuri bilingve, din piața din 22 decembrie 1989, cu reacții la marșurile secuilor/maghiarilor, la texte de gen tensiuni etnice, ale fostului șef SRI Maramureș plantat de Florea în CA al liceului Unirea care găzduia escrocheria numită Liceu teologic maghiar fără autorizații. Bretfelean a prestat ceea ce a știut el de la SRI necesar în orașul votului etnic, bolnav și  cerșit românește și e interesant de găsit ce a înțeles SRI când la pus pe Bretfelean pe făraș pentru încălcarea gravă a statutului SRI! Tot din patriotism bolnav, Florea a dotat polițiștii cu 12 clase cu pistoalele Glock de la Lotus București, PDL fiind cu pomana la nivel de țară. Nu mai pomenim de campania pentru europarlamentare, pentru că prostovanii s-au dat de gol lipind după cum era ordinul autocolantele otrăvite și cu duhoare SRI exact în același loc și având dimensiunea identică cu cele ale penalului Florea!
Ce a primit în schimb pentru șicane și restul gândirii etnice, Bretfelean și restul găștii de condamnați ai tribunalelor militare, ca Pavel, sau sereiști mai micuți: 15.000 de lei pentru Asociația vulturii albaștri, pentru tabără de pictorași cu inspirație sereistă, două finanțări de zeci de mii de euro pe așa-zise AS sindicală a poliției locale și AS sindicală a primăriei și poliției locale, excursii peste hotare cu șofer propriu, la Chișinău și alte cele. Și pentru că penalul simțea nevoia protecției și de la poliție a făcut un HCL pentru 27.000 de lei cadou pentru mașinile poliției (reparații, direcții!), motiv pentru penali, retardați și condamnați să se folosească de poliție pentru a scăpa de critici.
P.S. Gășcarul lui Florea, traseistul Giurgea, a reușit să îi dea mită șefului poliției Mureș, alt Valentin din gașcă, dar Pescari,  în…pământ! Ca idee despre ce legătură există între românismul bolnav, votul bolnav și protecția dorită de diverși bolnavi!Și șochează lipsa de reacție a Bretfeleanului electrician/securist/sereist/membru în CA Unirea pentru drapelele la hectar. Și-o fi pierdut apetența pentru întins poliester pe pământ, la țară, pe motiv de drapel?! 

De pe vremea când penalul își anunța premiul  UDMR-ului, pentru voturi retardat, din banii publici, pe Peninsula consilierului lui Borbely! Idem, pomana CJM, a liberalului Dobre. Șicanele anti-maghiare nu au existat în acest caz, mai puțin la refuzul UDMR să se voteze mizeria numită mega-calculator pe profesorași, firmele lor, pe universități și câțiva flâmânzi verificați la primărie.

 Infinit mai puțini bani  pentru sprijin UDMR pentru penalii și condamnații români:


Primarul din Targu Mures l-a schimbat din functie pe seful Politiei Locale, cunoscut pentru sicanele la adresa maghiarilor
de RH     HotNews.ro
Vineri, 5 ianuarie 2018, 11:46 Actualitate | Esenţial

Primarul municipiului Targu Mures, Dorin Florea, l-a schimbat din functie la 1 ianuarie pe seful Politiei Locale, Valentin Bretfelean, transmite publicatia Punctul.ro. Bretfelean, care a lucrat 18 ani in SRI, s-a remarcat prin sicane repetate fata de reprezentantii comunitatii maghiare din oras, scrie agentia maghiara MTI.

Astfel, in 2012, politistii locali din subordinea lui Valentin Bretfelean au condus la Politie si au amendat un membru al comitetului de parinti dintr-o scoala mixta romano-maghiara, care voi sa inregistreze la secretariatul scolii un act intocmit in limba maghiara, dorinta la care nu a renuntat nici dupa ce a fost rugat paraseasca secretariatul.

Ca sef al Comisiei de avizare a manifestarilor publice din Targu Mures, Bretfelean a obstructionat an de an demonstratiile pentru autonomie organizate in data de 10 martie de Consiliul National Secuiesc (CNS) si actiunile publice de protest ale maghiarilor din Targu Mures, mai scrie MTI.

Mai mult, politistii locali din subordinea lui Valentin Bretfelean au amendat Consiliul National Maghiar din Transilvania (CNS) pentru arborarea steagului secuiesc pe cladirea sediului organizatiei, invocand legea publicitatii. De asemenea, insusi fostul director a considerat ca indicatoarele bilingve cu denumirile strazilor sunt de fapt reclame ilegale, amendand cu sume enorme activistii ONG-urilor care au amplasat astfel de indicatoare. Judecatoria a anulat insa printr-o hotarare definitiva si irevocabila atat procesul verbal contraventional referitor la steagul secuiesc, cat si pe cel referitor la indicatoarele cu denumirile strazilor.

Bretfelean a luat cuvantul la o consfatuire a organizatiilor civice romanesti din Tinutul Secuiesc, organizata la Targu Mures, si a afirmat ca impiedicarea amplasarii indicatoarelor bilingve cu denumirile strazilor din oras este meritul sau personal. In plus, cu ocazia acestei consfatuiri ce a avut loc in octombrie 2015, a apelat la organizatiile romanesti din Tinutul Secuiesc sa reziste presiunii maghiare.

Noul sef al Politiei Locale Targu Mures este Ioan Damaschin, fostul adjunct al lui Bretfelean.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.