luni, 5 februarie 2018

Atenție, se fac în curând 10 ani de la hoția teren dat ilegal pungașului care l-a închiriat, probabil pentru spălare bani publici! Peste un milion de lei furați bugetului târgumureșean!



Atenție, se fac în curând 10 ani de la hoția teren dat ilegal pungașului care l-a închiriat, probabil pentru spălare bani publici! Peste un milion de lei furați bugetului târgumureșean!
Poate anchetează DNA nu doar potlogăriile obișnuite pe retardați, familii  aferente, ci și afacerile cu Cupa liceelor pentru decontat echipamentele Joma, multe sute de mii de euro cadoul etnic de la penalii români din gașca jomalăului. Plus academia retardatului, 5000 de euro din bugetul local per fiecare copil băgat acolo! Plus ASA în curtea școlii, plus nocturnă de 200.000 de euro bani publici pe gagiul acela din sectă și/sau gașcă. Plus sponsorii care sunt dintre cei care primesc afacerile de la primărie și simt nevoia să…sponsorizeze pe motiv de fotbal. Plus decontările abonamentele date de retardat șefilor de asociație de proprietari și așa mai departe.
Punctul nr. 6 – regim de urgenţă
Proiect de hotărâre privind reglementarea situaţiei juridice a terenului de 20.400 mp,
înscris în C.F. 7382/I Tîrgu Mureş:
Dl. consilier Kolozsvari: - începând cu un extras de carte funciară care este cel puţin
neinteligibil, până la faptul că situaţia acestor terenuri de sub clădire este neclară, propun ca art. 1 prin care reluăm de la Matricon  această suprafaţă să fie admis, restul, după ce se clarifică toate aspectele cu suprafaţa.
Propun să adoptăm art. 1 cu preluarea de la Matricon a dreptului de administrare. Ce vom
face pe urmă, rămâne de văzut; trebuie clarificate suprafeţele înainte de toate.
Dl. consilier Oprişcan: - am dat echipei de fotbal 12 miliarde. Am promis  că sprijinim
deplasările. Când este vorba de un teren limitrof pe care sub ipotetica rezervă a obţinerii terenului stadionului  municipal este  locul în  care echipa îşi desfăşoară activitatea, ne apucăm să găsim alte destinaţii pentru acel teren limitrof care şi până acum a avut această destinaţie, sub justificarea că suprafeţele şi cotele nu sunt foarte clare. Cât eu voi fi în acest consiliu, după o hotărâre în care am promis cu toţii că vom sprijini echipa de fotbal, acum când e o exemplificare concretă a acestei susţineri, să găsim alte întrebuinţări pentru acel teren, nu o să fiu de acord niciodată.
Dl. consilier Kolozsvari: - nu am spus că o să găsim alte întrebuinţări, am spus că
trebuiem să vedem  clar situaţia. Mie  personal nu-mi place când mi se pune în faţă material de urgenţă cu terenuri de 2 hectare, etc.  este vorba de domeniu public valoros şi am pretenţia să cunosc până în ultimul detaliu ce se întâmplă cu ele.
Dl. consilier Molnar: - este pe rol procesul pe care îl avem pentru teren cu Gaz Metan. Uitaţi-vă la art. 2 şi nu sună bine. După efectuarea formalităţilor de la art. 1, terenul aferent construcţiilor în cauză se atribuie în folosinţă gratuită pe termen de 10 ani, etc.
Eu sunt de acord să sprijinim, dar nu să dăm în folosinţă gratuită pe termen de 10 ani şi
mai ales în regim de urgenţă.
Dl. consilier Maior: - vis-à-vis de teren, e bine dacă luăm două hectare. Dacă vi se spune
numai terenul de sub clădire ca să nu plătească asociaţia sportivă 10 lei/mp, nu e o problemă. Rămâne pentru luna viitoare, dar vreau să vă spun că acest teren  de acum 3 ani de zile ne-am chinuit să-l aducem. Noi sperăm că o să mergeţi mai departe în gândirea de până acum şi vreau să spun că toate echipele din Tîrgu-Mureş – Scoala sportivă, liceele, etc. au făcut cerere că două luni de zile în fiecare sâmbătă şi duminecă, începând de la apă spălat, canal, asta fac. Nu era vorba despre tot terenul, ci despre terenul de sub construcţii şi făceau o compensare.
Dl. consilier Peti: - exclusiv din punct de vedere juridic aş vrea o nelămurire. Uitându-
mă peste extrasul CF anexat documentaţiei, reiese că Clubul Sportiv este proprietarul clădirilor, iar Statul Român asupra terenului. Este înscris la sarcini drept de administrare operativă în favoarea intreprinderii Matricon. Nu înţeleg de ce trebuia să intervină aici Primăria Tîrgu-Mureş din moment ce Matricon putea ca timp de 10 să cesioneze dreptul de administrare  gratuit.
Dl. consilier  Maior: - noi ne-am dus şi ne-am rugat la domnii de acolo să ni-l dea nouă;
cel care acum administrează bazinul a fost fotbalist. A zis că ni-l dă la Tîrgu-Mureş dacă îl dăm pentru sport.
Dl. consilier Kolozsvari: - supun votului dvs. materialul aşa cum este redactat.
Cine este pentru? – 9 voturi (Csegzi Ş., Fărcaş I., Gujan L., Maior C., Oprişcan D.,
Roman I., Todoran L., Urcan Gh.,Vlas F.)
Cine este împotrivă? – 4 voturi
Cine se abţine? – 6 abţineri
În această variantă proiectul de hotărâre  este respins.
Supun la vot varianta propusă de d-na secretar, aşa cum am spus că aprobăm art. 1 fără
art. 2.
Cine este pentru? – 18 voturi
Cine este împotrivă? -
Cine se abţine? – 1 abţinere (Ichim M.)
Hotărârea a fost adoptată cu 18 voturi pentru şi o abţinere


COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

FLOREA DORIN, la data faptei și în prezent primar al municipiului Tîrgu Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul,

CIOBAN MARIA, la data faptei secretar al municipiului Tîrgu Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Inculpatul Florea Dorin, în calitatea menționată mai sus, în cursul anului 2008, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu și a prevederilor legale, a întocmit și semnat o expunere de motive, prin care s-a supus dezbaterii Consiliului Local adoptarea, în regim de urgență (deși situația nu o impunea), a propunerii de atribuire, cu titlu gratuit către o asociație sportivă, a unui teren în suprafață de 20.400 mp, situat în municipiul Tîrgu Mureș.
Ca urmare a acestui demers, la data de la data de 25 septembrie 2008, Consiliul Local a adoptat hotărârea respectivă, prin votul a 19 consilieri locali, la determinarea edilului și fără ca aceștia să cunoască caracterul nelegal al acelei propuneri.
Hotărârea respectivă, după adoptare, a fost contrasemnată (fiindu-i astfel acordată viza de legalitate fără de care nu putea produce efecte juridice) de către secretarul municipiului, inculpata Cioban Maria.
Ulterior, asociația sportivă beneficiară a terenului - care nu se încadra în niciuna din categoriile de persoane juridice fără scop lucrativ precizate în legea administrației publice și nici nu deținea statutul de utilitate publică pentru a putea beneficia de folosința gratuită a unui astfel de bun - a închiriat terenul respectiv unei alte entități sportive, obținând foloase materiale în sumă de 2.563.041,86 lei.
Pentru folosirea acelui teren, asociația sportivă ar fi trebuit să plătească o redevență anuală calculată conform prevederilor legale, în funcție de categoria bunului concesionat/închiriat, astfel că prin faptele susmenționate bugetul municipiului Tîrgu Mureș a fost prejudiciat cu suma de 1.182.520 lei.

Până la această dată Primăria municipiului Tîrgu Mureș nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.