miercuri, 18 aprilie 2018

Cruce pe Universitatea Petru Maior! Dormi în pace, suflet chinuit!


Cruce pe Universitatea Petru Maior! Dormi în pace, suflet chinuit!
Diversele interese financiare ale bugetarilor din universități mai vechi de 1990 sau înființate în 1990 au făcut posibilă ciudățenia numită absorbția Universității Petru Maior de către universitatea adevărată și veche, existentă de vreo 70 de ani, UMF! Oricum, Petru Maior avea exact atâta experiență universitară cât Cantemirul, înainte de 1990 aici ființând abia un institut de subingineri care cu greu ar fi putut fi numit instituție de învățământ superior și seriozitatea de tot râsul se poate deduce doar amintind că în 5 ani chestia aia și-a schimbat de 3 ori denumirea și o spune chiar un absolvent de PM care a intrat la Universitatea tehnică, a prins Universitatea din Târgu-Mureș, ca să fie absolvent de Universitatea Petru Maior!  Avem, de azi, afacerea în Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Tîrgu Mureș. De urmărit interesele financiare și ce le iese angajaților miliardari deja în lei vechi care prestează la universități ca rectori, prorectori, secretari ș.a.m.d. Și, DNA, caută afacerea mega-calculator pe profesorii de la Petru Maior cu firmele lor și pe instituție, pentru milionul de euro, din fericire, nepupat de ăștia, probabil din cauza UDMR care refuza să voteze inepția și îl enerva pe Florea care amenința UDMR că îl toarnă la…Viktor Orban!
P.S 2: DNA, Cartelul UMF-urilor din România, 8000 de lei ceruți la fiecare student la taxă, peste noapte taxe mărite cu vreo 40 la sută, iar la studenții străini cu vreo 200 la sută?! Cartel sau ce altceva, la Târgu-Mureș și aiurea, zero dosare penale?!  Nu e greu să găsiți unde s-au întâlnit rectorii pentru măgărie, nu?!

P.S. Cât de premonitoriu a fost urâțenia aia de bust al lui Petru Maior, gândit ca o ...cruce, cum s-a zis ca răspuns la critici. Uite că e crucea bună acum!


Ardealnews zicere:

Senatele Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș și a Universității “Petru Maior” din Tîrgu Mureș, în ședințele din 18.04.2018 au decis fuziunea Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș cu Universitatea “Petru Maior” din Tîrgu Mureș prin absorbția Universității “Petru Maior” din Tîrgu Mureș de către Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș.

În urma fuziunii, Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș îşi păstrează integral statutul de instituţie de învăţământ superior acreditată, codul fiscal şi adresa juridică şi fiscală precum şi toate celelalte elemente şi atribute specifice, inclusiv caracterul său multicultural, așa cum este prevăzut în Legea Educației Naționale nr. 1/2011 și își va modifica denumirea din Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș în Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Tîrgu Mureș.

Deciziile celor două senate vor fi transmise Ministerului Educației Naționale în vederea realizării demersurile legislative necesare finalizării acestui proces.

Sursa: UMF Tirgu Mures

Afacerea mega-calculator pe profesori de la stat și privat și pe firmele lor, pe locurile lor de muncă, pe abonați și slujbași în primărie. Asociere de tip afacere asfaltare, cu gășcarii care se cunosc și put a partid
Angajați la stat și/sau cu interese private, cheia marilor succese pentru afacerea SC The Science City for Research and Medical Informatics SA, nășită de șmecherașii PDL Mureș!

Avem o societate, SC The Science City for Research and Medical Informatics SA, nășită de șmecherașii PDL Mureș și care ar trebui să pună mâna pe mega-afacerea cu super-calculatorul dorit de bandiții din PDL. Să vedeți că sunt unii dintre ăia care se cunoșteau între ei și au ajuns să se asocieze cu afacerile private și cu foștii sau actuali angajatori ai lor!

Structura finală a polului de competitivitate a fost anunţată în august 2012 şi acesta este format din 18 membri, respectiv 8 întreprinderi (SC The Science City for Research and Medical Informatics SA, SC Locativ SA, SC Fomco 2006 SRL, SC SVT Electronics SRL, SC Ecomotive Development SRL, SC Bloomers Consulting SRL, SC Rusu şi Borţun Consultanţă SRL, SC VIAXP SRL), cinci universităţi/organisme de cercetare (Universitatea Sapientia, Universitatea Dimitrie Cantemir Tîrgu-Mureş, Universitatea Petru Maior Tîrgu-Mureş, Universitatea de Medicină şi Farmacie Tîrgu-Mureş, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu-Mureş), un ONG (Fundaţia pentru SMURD), patru catalizatori (Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Mureş, Asociaţia de Plăţi Electronice din România, SC Active Labs SRL, Primăria municipiului Tîrgu Mureş).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.