joi, 19 aprilie 2018

Sanitas promite grevă, de data asta pe bune!


Sanitas promite grevă, de data asta pe bune!
Cum banii au ajuns doar la medici și asistenți, neexistând asistent cu 2 ani de școală fără 3000 de lei net și nici doctor, cu 6 ani, fără 75.000 de lei net, Sanitas e nevoit să iasă la luptă, dacă tot se dau bani discriminatoriu, nemunciți, ilegal, ca să nu fugă medicii și asistenții din țară (!) și fără să se dea banii ca spor de maximum fidelitate, care e infinit mai mic decât potlogăria cu banii de nefugit băgați ca salariu de bază, la care se adaugă și sporuri care pot merge și până la 10.000 lei lunar, în funcție de medic și domeniu!  Sanitas trebuie să dovedească dacă reprezintă interesele unei părți mici dintre angajați și dacă sporurile generale în anumite domenii nu au fost nesimțite (50-100 și ceva la sută) ceea ce a impus scăderea acum. Și cum sporurile se dau în funcție de cât de șmecher/mafiot e un manager se pot inventa și situații penibile, de genul spor dat pentru jumătate din timp în mediul toxic! Urmează sporul pentru 10 minute sau pentru 3 ore de muncă?

Astăzi, 19 aprilie 2018, membrii Consiliului Național al Federației SANITAS din România au decis programul de proteste pentru perioada următoare:

    26 aprilie – miting organizat în București;
    Începând de mâine, 20 aprilie, se definitivează și se centralizează listele de semnături pentru declanșarea grevei generale;
    7 mai – grevă de avertisment, în intervalul orar 9.00 – 11.00;
    11 mai – grevă generală în sistemul de sănătate și asistență socială

Toți reprezentanții organizațiilor județene au arătat care sunt deficiențele aplicării legii salarizării în unitățile sanitare și de asistență socială din teritoriu. Conform datelor salariale colectate până acum de la membrii de sindicat, există două categorii de angajați (medici și asistenți medicali) al căror salariu a crescut, în proporții diferite, însă există cel puțin șapte categorii profesionale care pierd din venitul salarial lunar sume care ajung până la 1300 lei.

Discriminările generate de noul sistem de salarizare, precum și promisiunile guvernanților de a acoperi pierderile salariale – promisiuni făcute și neonorate, au condus la decizia de a radicaliza formele de protest ale SANITAS.

Principalele revendicări ale Federației Sanitas sunt:

    Modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament.
    Creșteri salariale pentru TOT personalul din sănătate și asistență socială.
    Negocierea și semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.

Consiliul Național al Federației SANITAS din România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.