joi, 19 aprilie 2018

UMF înghite UPM, la Târgu-Mureș. Cine a semnat și câți bani publici iau respectivii bugetarii?


UMF înghite UPM, la Târgu-Mureș. Cine a semnat și câți bani publici iau respectivii bugetarii?

Azamfirei, declarația de avere din 2017:286.236  lei venit anual încasat ca profesor, rector și contracte cu instituția lui bugetară. Ca idee de volumul banilor bugetari, 31.219 lei a luat ca medic primar ATI, 9019 lei de la colegiul medicilor și 1321 lei drept de autor editură de pe lângă o biserică importată de peste ocean.
Enăchescu. Declarația lui de avere a dispărut de pe server: https://www.upm.ro/conducerea/declaratii/docs/2017/DA%20Enachescu%20Calin
Folosim cea din 2016: 93492 lei venit anual încasat ca rector, 73.419 lei ca expert proiecte la instituția bugetară Petru Maior, 10920 agenția ARNIEC, 556 de la CJM, 652 lei de la UBB Cluj-Napoca.
P.S. Cum o universitate are un singur rector asta înseamnă că unul dintre cei doi zboară din schemă. În caz că ați uitat, aproape jumătate dintre locurile de la UMF sunt cu taxă, iar la Petru Maior numărul locurilor cu taxă a depășit în mai mulți ani numărul locurilor cu taxă de la Dimitrie Cantemir, universitate privată! Asta ca idee despre ce interese financiare sunt și cine își amintește mai știe cum UPM nu avea nici măcar spații pentru desfășurarea activității la ce puhoi de studenți cu taxă a inventat, studenții fiind obligați să facă cursuri seara la licee sau chiar la Weeekend, în caz că nu erau obligați să meargă în fostul spațiu Electromureș!Și să nu mai spunem de lipsa examenului de admitere la UPM, pe motiv de risc de pierdere a amatorilor de diplome.
P.S.2. În târg se aude de o viitoare majorare a prețului unui an universitar, de la 8000 la 9000 de lei! Sigur nu are legătură cu salariile exorbitante ale conducerii și nici cu măririle peste noapte din sănătate, care face să merite să dai 12.000 de euro pe o diplomă de UMF, când un salariu de încadrare ultim medic bugetar începe de la 10.000 de lei, fără sporuri incluse, adică minimum 8000 de lei în mână, iar un rezident ia minimum 1000 de euro în mână.


Semnatarii documentului comun, prin care se anunță că există o singură universitate din cele 2:
Rector UMF
Prof. dr. Leonard Azamfirei

Presedinte Senat UMF
Prof. dr. Constantin Copotoiu

Rector UPM
Prof. dr. Călin Enăchescu

Președinte Senat UPM
Prof. dr. Cornel Sigmirean

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.